Točí se Pohádkář, příběh muže
nemocného láskou a lhaním

Točí se Pohádkář, příběh muže
nemocného láskou a lhaním

19. 8. 2013

Režisér Vladimír Michálek začne ve druhé polovině srpna natáčet film Pohádkář, jehož scénář napsal na motivy knihy Barbary Nesvadbové Marek Epstein. V hlavních rolích se potkají Jiří Macháček, Anna Geislerová a poprvé v českém filmu hvězda světového modelingu Eva Herzigová. Hudbu napsal slovenský skladatel a zpěvák Richard Müller. Do kin uvede snímek distribuční společnost Falcon na podzim roku 2014.

O vášni, touze, lži a odpouštění

Pohádkář vypráví příběh muže mezi dvěma ženami o vášni, touze, lži a odpouštění. „Zatímco Bára Nesvadbová sleduje emoce a pocity svých hrdinek, zrazovaných a novými nepravdami konejšených, my se vydáváme po stopách Máry, muže nemocného láskou a lhaním,“ uvedl Epstein, držitel Českého lva za scénář k filmu Ve stínu.

Scénář dostal podobu takřka detektivního příběhu. „Je to jakási skládanka, která, jak doufám, bude neustále držet diváka v napětí. Nejedná se totiž o klasickou lineární linku vyprávění. Příběh se odehrává v mnoha časových rovinách a je zapotřebí notné dávky pozornosti. Každá situace je pro diváka velmi zajímavá. Nic zde není jen tak a vše má svůj smysl,“ sdělil režisér Michálek.

Roli dostala i topmodelka Eva Herzigová

V roli muže vězněného a osvobozovaného vlastními sny a smyšlenkami se po dvou letech představuje v hlavní úloze českého filmu Jiří Macháček. Jeho první osudovou ženu, právničku Danu, vytvoří Aňa Geislerová, v roli překladatelky Karly se objeví Eva Herzigová, která má herecké zkušenosti ze zahraničních natáčení.

„Do několika rolí jsem obsadil neherce, kteří však mají zkušenosti s filmovou kamerou. Charakter postavy je jim natolik blízký, že si troufnu říct, že budou přesní. Na druhou stranu jsem i do takzvaných malých rolí obsadil vynikající herce a mám velkou radost, že nabídku přijali,“ dodal režisér. Ve filmu dále diváci uvidí Matěje Hádka, Annu Linhartovou, Marianu Kroftovou nebo Jiřího Dvořáka.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.