Máte paralelní vztah? Kupte si 
alibi, které všechno zamaskuje

Máte paralelní vztah? Kupte si
alibi, které všechno zamaskuje

20. 8. 2013

V Německu vznikají agentury, které se specializují na to, že klientům zajišťují alibi. Nejedná se však o službu k obelhávání policie nebo soudů, ale manželky či životního druha. K jejich zákazníkům často patří muži a ženy, kteří mají dvě rodiny a nechtějí, aby o sobě navzájem věděly. Pro toho, kdo má dostatek peněz, jsou tyto agentury schopné zařídit kompletní druhý život.

Jednu takovou provozuje Patrick Ulmer. Říká, že zákazníci si u něj mohou koupit malou i velkou lež: poslání SMS k vytažení z bryndy nebo celý balík služeb k zařízení druhého života.

Žije dva životy. Jak? Jezdí na „montáže“

Takový dvojí život díky Ulmerovi vede například jeden Švýcar, který má dvě rodiny. Aby mohl u nich pobývat a navzájem se o sobě nedozvěděly, tvrdí jim, že jezdí na montáže do Kolína nad Rýnem. Ulmer mu zajistil telefonní číslo s kolínskou předvolbou, a pokud na něj někdo zavolá, internet hovor automaticky přepne na mužův mobil.

Rozhodne-li se jedna z jeho žen přijet ho do Porýní navštívit, Ulmer ve městě pronajme byt a připraví v něm dokonalou iluzi, že ho zákazník dlouhodobě obývá. Je v něm mužovo oblečení, voňavka, kapesníky na čištění brýlí, v ledničce jeho oblíbený čokoládový pudink a meloun. Aby manželka neměla vůbec žádné pochyby, zazvoní během jejího pobytu Ulmer u dveří a vydává se za manželova spolupracovníka.

„Tohle číslo s kolegou z práce to celé dělá velmi důvěryhodné,“ vysvětluje Ulmer, podle něhož je to součást balíčku služeb. Jeho švýcarský klient si je předplatil na rok dopředu. Cena se odvíjí od náročnosti služeb a může dosahovat až řádu desetitisíců eur.

Fingované esemesky, pozvánky a semináře

Pro jiné úkony má pevné tarify: poslání „alibi esemesky“ devět eur (přes 230 Kč), zajištění adresy a pošty na měsíc 59 eur (zhruba 1500 Kč), zaslání pozvánky na akci bez možnosti telefonického dostižení klienta 69 eur (téměř 1800 Kč). Před nedávnem začal nabízet i „nahánění“ kilometrů na tachometru pro zákazníky, kteří předstírají, že cestují dál, než ve skutečnosti jezdí.

Ulmer svou práci považuje za zcela normální servis, stejně jako taxislužbu. Jeho zákazníky jsou muži i ženy, jejich podíl je prý vyrovnaný. Většinou pocházejí z jihu Německa nebo z Rakouska, tedy spíše konzervativních regionů. „Dávám lidem svobodu, kterou potřebují,“ tvrdí Ulmer, který agenturu provozuje pět let. V Německu působí ještě dvě konkurenční firmy.

Pro jednoho nezaměstnaného prý vyráběl vizitky a dopisní papír, aby muž mohl předstírat, že má stále práci. Důchodci, který chtěl cestovat bez manželky, zase poslal pozvánku na IT seminář. Dalšímu, který chce bez ženy na Filipíny, připravuje pozvání na kurz v severním Německu.

Nikdo to nevydrží dlouho

Odborníci tvrdí, že lidé potřebují lži, protože přání a skutečnost se rozcházejí. Podle vídeňského psychologa Petera Stiegnitze lidé ze 40 procent lžou, aby se vyhnuli rozčilování nebo trestu, ze 14 procent ze zdvořilosti a ze šesti procent z lenosti. Hlavně ženy ve vyšším věku podle něj často lžou, aby se staly oblíbenými.

A jak se dívá na vedení dvojího života? „Ti, kteří ho vedou, se po nějakou dobu cítí silní, jakoby by létali. Dlouho to ale nikdo nevydrží. Nikdo v sobě nemá dva životy,“ soudí Stiegnitz. Agentury na alibi podle něj vypovídají cosi o současné době. „Dokud jsme žili v hierarchizované společnosti, s rodinou, církví a prací, měli jsme sice méně svobody, ale nemuseli jsme se také učit s ní zacházet. Teď nedokážeme najít své místo. A co děláme? Utíkáme stále znovu do svobody,“ uvedl rakouský psycholog, který lidem radí, aby „nikdy nemilovali přespříliš“.

Proč to dělám? Protože jsem šťastná

Tím se řídí i zákaznice Ulmerovy agentury, kterou Der Spiegel pojmenoval Sarah. I ona žije dvojí život. Jeden partner je prý manažer z jižního Německa, s nímž bydlí v domě s dětmi, má rád svobodu a umí si užívat. Druhý je policista, veselý chlápek, který rád jí chleba s máslem. Za to, že může žít s oběma, platí Sarah agentuře 2000 eur (okolo 52 tisíc Kč) ročně.

Více legrace si prý užije s mužem číslo dvě, do náručí si ale raději lehne muži číslo jedna. Sexu má s oběma málo, špatné svědomí prý potlačuje. „Dělám to proto, že jsem šťastná,“ zdůvodnila svůj dvojí život.

nevěra
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%