Jsem umírající zrůda, polepším
se, slibuje slavný boxer Tyson

Jsem umírající zrůda, polepším
se, slibuje slavný boxer Tyson

25. 8. 2013

Legendární boxer Mike Tyson je podle svých slov téměř na pokraji smrti. Někdejšího světového šampiona těžké váhy přivedla do problémů závislost na alkoholu a drogách, které se prý nyní chce jednou provždy zbavit.

„Chci konečně žít bez závislostí, nechci umřít. Ale jsem na pokraji smrti, protože jsem zrůda, zkažený feťák a alkoholik,“ šokoval svou upřímností sedmačtyřicetiletý Tyson, který v současnosti působí jako promotér, v rozhovoru pro pořad ESPN Friday Night Fights.

„Někdy jsem opravdu hrozný člověk, udělal jsem hromadu špatných věcí a žádám všechny o odpuštění. Chci změnit svůj život, žít ho jinak. Nepil jsem a nebral drogy posledních šest dní, což je pro mě skoro jako zázrak. Všem jsem lhal, že jsem čistý, i když jsem nebyl. Tohle je šestý den, se vším jsem skoncoval,“ slíbil veřejnosti člen mezinárodní Síně slávy.

Mike Tyson se stal ve 20 letech nejmladším šampionem těžké váhy, byl najednou držitelem titulů organizací WBA, WBC i IBF. Z 58 zápasů v profiringu vyhrál padesát, z toho 44 k.o. Kariéru ukončil před osmi lety, pak hrál v seriálu a měl vlastní show na Broadwayi.

Kromě různých sexuálních skandálů se Tyson patrně nejvíce „zviditelnil“ v roce 1997, kdy ukousl ve slavném boxerském zápase kus ucha Evanderovi Holyfieldovi. V duelu o titul mistra světa tehdy zaplatil známý bouřlivák za svůj totální úlet diskvalifikací, ročním zákazem startu a pokutu ve výši tří milionů dolarů.

box sportovci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.