Alice Nellis natáčí film
Andělé podle Viewegha

Alice Nellis natáčí film
Andělé podle Viewegha

30. 8. 2013

Režisérka Alice Nellis zahájila natáčení nového českého filmu Andělé, který vzniká podle románu Andělé všedního dne Michala Viewegha. Anděly, kteří zaučují mladou posilu s tváří Elišky Křenkové, ztvární Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský a Marián Labuda. V rolích smrtelníků se představí Boleslav Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková, Václav Neužil nebo Zuzana Kronerová. 

Scénář připravil Viewegh, jehož kniha Andělé všedního dne vyšla v roce 2007. Anděly produkuje společnost InFilm, koproducentem je Česká televize, do kin je uvede distribuční společnost Bontonfilm.

"Když jsme se loni v Karlových Varech bavili s producentem Rudolfem Biermannem o látkách, které by mohly být průsečíkem našeho společného zájmu, padla mimo jiné i věta, že Viewegha, myšleno samozřejmě některý z jeho bestsellerů, by měla konečně natočit žena. Někdo, kdo dokáže Vieweghův mimořádný pozorovatelský talent, břitkost a vtip obohatit o silnou citovost a empatii. Zkrátka někdo, kdo by dokázal vyrobit nejen divácký hit, ale i trvalku schopnou bezpočtu repríz, která zas a znovu dokáže sáhnout někam hlouběji do člověčího nitra," uvedl hlavní dramaturg Filmového centra Jaroslav Sedláček.

Nyní se v kinech uvádí tragikomedie Alice Nellis Revival, kterou za sedm týdnů podle informací Unie filmových distributorů zhlédlo přes 174 tisíc lidí.

V knize Andělé všedního dne Viewegh vypráví příběh jediného dne, na jehož konci se tři lidské osudy spojí v jeden. Sám autor novelu charakterizuje jako "svižnou story o lidech, andělích a umírání" či "knížku o nás všech, jejichž čas je vyměřen, a přesto se stále chováme, jako bychom tu měli být věčně". Podle Vieweghových knih již byly natočeny filmy Román pro muže, Případ nevěrné Kláry, Nestyda, Účastníci zájezdu, Román pro ženy, Báječná léta pod psa a Výchova dívek v Čechách.

film režiséři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.