Dopřejte si v zimě exotiku,
cestovky nabízejí novinky

Dopřejte si v zimě exotiku,
cestovky nabízejí novinky

6. 9. 2013

Tuzemské cestovní kanceláře spouští prodej zájezdů na zimní exotickou sezónu. Letadla společnosti Travel Service v zimě nově zamíří z Prahy na Maledivy, do Colomba a Dakaru. CK zatím počítají i se zájezdy do Egypta a jejich ceny se meziročně téměř nezměnily.

"Novinkou letošní zimy jsou pobyty u moře na Kapverdských ostrovech. Díky neustále rostoucímu zájmu o koupání a nákupy v Emirátech jsme také rozšířili zájezdovou kapacitu již od poloviny září," uvedl marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Nové exotické destinace

Maledivy, Colombo na Srí Lance, Dakar v Senegalu, Mauritius a Bali jsou letošními novinkami v zimní nabídce cestovní kanceláře Exim tours. První tři budou operované letadly společnosti Travel Service. "Přímé lety s technickým mezipřistáním budou provozovány letouny Boeing 737-800," řekla mluvčí firmy Vlaďka Dufková. Dálkové letadlo tak ani v letošní zimní sezóně nebude k dispozici.

Ceny zájezdů do hlavních exotických destinací se podle Tomáše Cikána z Eso Travel meziročně nezměnily, některé dovolené ale zdražily. "Například vzrostla cena poznávacích zájezdů do Barmy v lednu ze 76 000 na 98 000 korun, protože USA zrušily embargo. Zdražily také zájezdy do Brazílie, kvůli posílení místní měny," sdělil Cikán.

CK Fischer na letošní zimní sezónu rozšířila nabídku zájezdů v Dominikánské republice o letovisko Samana, nabídne také víc hotelů v Mexiku a na Kubě. S destinacemi u Rudého moře na zimní sezónu nadále počítá. Podle mluvčího Jana Osúcha nemůže Egyptu cenově žádná jiná destinace v zimě konkurovat. "Naše podzimní a zimní nabídka hotelů i termínů odletů do Egypta je zhruba stejná jako loni. Věříme, že situace v Egyptě bude nadále klidná a tato destinace bude stejně jako v loňském roce na špičce zájmu lidí, kteří chtějí strávit podzim a zimu u moře," podotkl Osúch.

CK Alexandria, která pro přepravu klientů využívá pravidelných linek leteckých společností, v zimě nově nabídne zájezdy do Vietnamu, Indie, na Bali, Jamajku a do Kostariky. "Roste také zájem o plavby luxusními zaoceánskými loděmi, proto jsme letos do nabídky zařadili hned čtyři různé plavby s českým delegátem - Baltský okruh, Okruh Západním Středomořím, Norské fjordy a Kouzlo západního Karibiku," uvedl marketingový ředitel CK Petr Šatný.

Uganda, Himaláje nebo Barma

V případě poznávacích zájezdů je u Čedoku letos novinkou cesta za horskými gorilami v Ugandě, okruh Himalájemi, velký okruh Barmou, kombinace jižního Vietnamu s Kambodžou nebo okruh severní Koreou.

Nejpopulárnějšími exotickými destinacemi pro české dovolenkáře zůstávají Egypt, SAE, Keňa, Thajsko, Zanzibar, Kuba, Dominikánská republika a Mexiko. Cestovky nyní nabízí slevy za včasnou rezervaci, dopravu z regionů na pražské letiště či parkování na letišti zdarma.

Letos vycestuje do exotických zemí podle odhadu analytické společnosti Mag Consulting asi 140 000 českých turistů, z toho služeb cestovní kanceláře využije 60 000 lidí.

dovolená exotika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...