Chystá se nová kniha
s Herculem Poirotem

Chystá se nová kniha
s Herculem Poirotem

4. 9. 2013

Fanoušci slavného fiktivního belgického detektiva Hercula Poirota se dočkají nového pokračování jeho dobrodružství, které však nebude od Agathy Christie, ale od britské autorky Sophie Hannahové. Oznámilo to nakladatelství HarperCollins a dědicové Agathy Christie, která zemřela v roce 1976.

Jednačtyřicetiletá Hannahová tak napíše první autorizované pokračování knih své slavné předchůdkyně. Nová kniha ještě nemá titul, ale vyjde v září příštího roku a její děj se bude odehrávat mezi dvěma světovými válkami.

Nebudou v ní však vystupovat obvyklí Poirotovi spoluhráči, kapitán Hasings a inspektor Japp. "Kdyby tam oba byli, myslím, že by to příliš vypadalo, že chci jen napsat román jako od Agathy Christie. Chtěla bych napsat román o Poirotovi, který zapadá do ostatních knih o něm, ale je také svébytný," řekla Hannahová, která má na kontě osm psychologických thrillerů.

Agatha Christie vydala první knihu s Poirotem v roce 1920 (Záhada na zámku Styles) a poslední (Opona, Poirotův poslední případ) v roce 1975, tedy rok před svou smrtí.

Oznámení následuje po úspěších knih s hrdiny děl autorů, kteří již nežijí. Například pokračování dobrodružství agenta Jamese Bonda již napsali tři současní autoři.

Vnuk slavné detektivkářky a předseda společnosti Agatha Christie Ltd Mathew Prichard podle agentury AP připustil, že rozhodnutí povolit napsání nového Poirota souvisí i s tím, že by to mohlo zvýšit prodejnost ostatních knih jeho babičky.

Agatha Christie napsala na 80 detektivních románů a povídkových sbírek, stejně jako 19 her. Dosud se prodalo na dvě miliardy výtisků jejích knih. V tomto směru ji překonala jen Bible a William Shakespeare.

Posledním bestsellerem Hannahové byl letos vydaný thriller The Carrier. V češtině jí vyšla sbírka povídek Fantastická kniha lidských tajemství a román Ztráty a lži.

knihy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.