Marta Vančurová v rolích ušlechtilých
a životem těžce zkoušených žen

Marta Vančurová v rolích ušlechtilých
a životem těžce zkoušených žen

6. 9. 2013

K herectví přivedla Martu Vančurovou záliba ve zpěvu. Od deseti let působila v Dětském rozhlasovém sboru a později účinkovala v dětských postavách rozhlasových pohádek. Po maturitě krátce pracovala v hydrometeorologickém ústavu, chtěla studovat fyziku, ale nakonec dala přednost umění. V roce 1972 absolvovala DAMU a nastoupila do Realistického divadla, odkud v roce 1990 přešla do Divadla na Vinohradech, kde hraje dodnes.

Na první pohled zaujme svou křehkostí a půvabem a také nezaměnitelným úsměvem. K nejslavnějším filmům, ve kterých si zahrála, patří například Milenci v roce jedna, Jáchyme, hoď ho do stroje!, Den pro mou lásku, Stíny horkého léta nebo Smrt krásných srnců.

Komediální role jako byla třeba ta v „Jáchymovi“ jí filmaři svěřovali jen ojediněle. Příliš si ji zaškatulkovali do postav sympatických, ušlechtilých, vážných, smutných a životem všelijak narušených a zkoušených dívek a žen.

S několika těžkými ranami se musela poprat i ona sama. Tou nejhorší byla zhruba před třinácti lety rakovina, kterou se jí podařilo překonat. A tak teď, 7. září, slaví 65. narozeniny.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.