Nové iPhony: první barevný,
druhý snímá otisky prstů

Nové iPhony: první barevný,
druhý snímá otisky prstů

11. 9. 2013

Společnost Apple představila nové chytré mobilní telefony iPhone, které nahradí dosavadní model iPhone 5. Prvním z nich je levnější model s názvem iPhone 5C. Zařízení má plastový kryt dostupný v pěti barvách – zelené, modré, žluté, růžové a bílé. Druhý model iPhone 5S má dokonalejší čip a nově snímač některých biometrických údajů, který má zlepšit bezpečnost operací na telefonu. Nové modely budou v obchodech ve vybraných zemích za deset dní.

"Barevný" iPhone 5C má displej s úhlopříčkou čtyři palce (zhruba deset centimetrů) a fotoaparát s rozlišením osm megapixelů. Telefon 5C s pamětí 16 GB bude v USA stát se smlouvou na dva roky 99 dolarů (zhruba 1900 Kč). Model iPhone 5C s pamětí 32 GB bude za stejných podmínek stát 199 dolarů (zhruba 3800 korun).

Společnost zároveň představila nástupce posledního modelu iPhone 5 s názvem iPhone 5S. Dostupný bude kromě zlaté a stříbrné také ve "vesmírně šedé". Stejně jako levnější model má také čtyřpalcový displej. Na rozdíl od něj však skýtá dokonalejší fotoaparát, další výrazná novinka se týká bezpečnosti. Jde o senzor snímající otisk prstů. Technologie slouží k přístupu a k platbám přes telefon. iPhone 5S s pamětí 16 GB bude v USA se smlouvou stát 199 USD (asi 3900 Kč), verze 64 GB bude s cenovkou 399 USD (zhruba 7800 korun).

Oba nové modely se začnou prodávat 20. září v USA, Austrálii, Kanadě, Francii, Japonsku, Singapuru, Británii a v Číně. V Česku by měly být k mání do konce roku.

mobily
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.