Váčky pod očima neřešte,
prý jsou velmi módní

Váčky pod očima neřešte,
prý jsou velmi módní

20. 9. 2013

Zatímco většina žen a značný počet mužů na Západě se snaží váčků pod očima zbavit, v Singapuru jsou mírné vybouleniny pod dolním víčkem trendy. Podle mínění místních obyvatel s nimi člověk vypadá "mladší a přátelštější", a proto si je čím dál tím víc především mladých lidí vyrábí líčením, anebo si nechá injekčně vpravit výplň. Procedura trvající asi 30 minut není levná - stojí zhruba 1000 dolarů (asi 20 tisíc korun), ale přesto je o ni velký zájem, napsal list Straits Times.

Singapurské zkrášlovací kliniky hlásí od začátku roku nárůst poptávky o tento zákrok, typickou klientelu tvoří ženy po dvacítce a třicítce, podstupují ho však i muži.

Podle plastických chirurgů jejich procedura - na rozdíl od váčků pod očima vzniklých nedostatkem spánku - dává iluzi větších, přátelštějších očí, protože napodobuje napětí svalů, které se obvykle projeví při úsměvu.

Jeden singapurský módní blogger listu řekl, že díky tomuto zákroku vypadá mladší a - paradoxně - bdělejší. A dívka, která na YouTube umístila návod, jak dosáhnout kýženého vzhledu s pomocí líčení, se dočkala více než 20 tisíc shlédnutí za jediný měsíc.

oči
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...