Jak se loučí matador jedné
z nejlepších firem světa

Jak se loučí matador jedné
z nejlepších firem světa

27. 9. 2013

Všichni, kdo čtete tyto stránky (aniž to možná víte), jste někdy ve svém životě použili služeb Windows amerického počítačového gigantu Microsoft. Ale všechno má svůj konec, proto se podívejte, jak Steve Ballmer, softwarový král a odcházející generální ředitel tohoto podniku, se svým osobitým způsobem rozloučil se zaměstnanci. Na jeho posledním velkém setkání s pracovníky nechyběl jeho tradiční tanec a došlo i na slzy.

Ballmerovo tancování a pokřikování na firemních akcích patří mezi legendární videa na YouTube. Při rozlučce si zatančil například na píseň Michaela Jacksona Wanna Be Startin' Somethin', kterou použil i při svém prvním setkání se zaměstnanci v roce 1983.

Výtečný manažer i talentovaný komik Ballmer během svého projevu hovořil o vyhlídkách podniku. Poděkoval zaměstnancům, kteří jej odměnili hromovým potleskem. Mají ho logicky rádi, protože vědí, že firma Microsoft patří (nejen pokud jde o průměrný plat 140 000 dolarů ročně) mezi nejlepší zaměstnavatele na této planetě. Setkání se podle odhadů zúčastnilo asi 13 tisíc lidí, dalších zhruba 25 tisíc ho sledovalo v internetovém přenosu.

„Máte před sebou neuvěřitelný potenciál,“ prohlásil Ballmer. „Po mnoho let jsme byli skvělou společností. A budeme skvělou společností také po mnoho dalších let,“ dodal.

Ballmer v srpnu oznámil, že do roka odejde ze své funkce. Předpokládá se, že funkci opustí, jakmile firma najde vhodného nástupce. Hlavními kandidáty jsou podle posledních spekulací generální ředitel automobilky Ford Motor Alan Mulally a bývalý šéf výrobce mobilních telefonů Nokia Stephen Elop.

Microsoft se tento měsíc dohodl na převzetí Nokie za 5,44 miliardy eur (140 miliard Kč). Americká firma je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows stále využívá většina osobních počítačů.

počítače
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.