Výborné steaky můžete 
ugrilovat i na balkoně

Výborné steaky můžete
ugrilovat i na balkoně

10. 4. 2012

I přes mrazivou vlnu, která se přehnala přes Českou republiku v průběhu velikonočních svátků, je zřejmé, že zima je definitivně za námi. Na zahradách je slyšet kultivátory, motorové pily a křovinořezy, někde se už dokonce rozjely první sekačky. Brzy se již také z různých koutů bude linout typická vůně grilovaného masa. A právě o grilech a grilování jsme si povídali s Janem Schlumpergerem ze společnosti Mountfield.

Mountfield má ve své nabídce desítky nejrůznějších grilů. Jaké zahradní grily jsou podle Vás ideální pro seniory?

Pro nikoho není příjemné trápit se složitým rozpalováním a uhašením grilu na dřevěné uhlí. Proto jsou nejlepší modely se systémem QuickStart a QuickStop, pomocí kterých gril rychle zapálíte a v několika vteřinách zcela bezpečně uhasíte. Podle mých zkušeností to vítají páry, které na zahradě často grilují třeba s malými vnoučaty. Nemusejí se obávat, že se děti při pobíhání v blízkosti grilu popálí o ještě žhavé uhlíky.

Je nějaká šikovná vychytávka také u plynových grilů?

Mezi plynovými grily jsou především u dříve narozených zákazníků oblíbené modely s tzv. Aromaz systémem – dvěma miskami, které naplníte třeba vínem, pivem nebo vodou s kořením. Aroma, které se uvolňuje, dodá všemu, co připravujete, ještě lepší chuť a vůni. Například moje maminka tak podle vlastní fantazie vytváří každou grilovací sezonu stovky nejrůznějších vůní a chutí.  

Ne všichni mají možnost grilovat na zahradě, a přitom milují chuť grilovaného masa. Co byste doporučil těm, kteří nemají zahradu?

Rozhodně nemusí zoufat. Za pozornost určitě stojí stolní gril Amica. Hodí se pro všechny, kteří mohou grilovat jen na balkoně. Připravovat se na něm dá všechno to, co na zahradním grilu, navíc pěkně vypadá a vejde se i na ten nejmenší balkon. 

Čím mohou, kromě přípravy výborných steaků, moderní zahradní grily ještě potěšit?

Určitě nejen svými funkcemi a kvalitou, ale třeba i barvou. V poslední době najdete na trhu vedle té obvyklé černé a stříbrné i pěknou smetanovou nebo dokonce výraznou červenou. Ty se v našich zahradách zatím příliš často nevidí. Najdete i grily s oválným tvarem grilovací plochy, která se hodí pro přípravu oblíbených klobásek. Nabídka je rozhodně velmi široká a vybere si i ten nejnáročnější zákazník.

gastronomie Mountfield soutěž zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.