Oslavy v pražské zoo: zvířecí 
miláčci i lákavé africké tržiště

Oslavy v pražské zoo: zvířecí
miláčci i lákavé africké tržiště

28. 9. 2013

Pražská zoologická zahrada dnes oslavuje 82. výročí založení, pro návštěvníky připravila africké tržiště či koncert. V rámci oslav připomene také 50. výročí chovu ohrožených goril nížinných. Letošní rok byl v zoo ve znamení velkých událostí, na konci března se otevřel nový sloninec za půl miliardy. Na začátku června pak ale dolní část zahrady poničila povodeň.

Návštěvníci mohou na africkém tržišti nakoupit tradiční výrobky jako šperky, figurky, obrázky, šátky, tašky nebo oblečení. Část výtěžku půjde na nový pavilon goril, jejich dosavadní zázemí v dolní části zahrady totiž už několikrát ohrozila velká voda. Na oslavách vystoupí také zpěvák Jiří Korn se svou skupinou 4TET a zoo pokřtí kalendář na rok 2014.

Zároveň se otevře výstava výstava připomínající půl století goril v pražské zoo. Při jejich záchraně v původním prostředí se zahrada dlouhodobě angažuje a gorily se staly maskoty zoo a miláčky návštěvníků. Lidé si je budou moci prohlédnout při komentovaných prohlídkách.

Po liberecké (založena v roce 1919) a plzeňské (1926) zahradě je trojská zoo třetí nejstarší v Česku. Mezi tuzesmkými zahradami ale drží primát v návštěvnosti, branami ročně projde hodně přes milion návštěvníků.

naše tipy ZOO
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%