Malý průvodce magazínem i60

Malý průvodce magazínem i60

30. 9. 2013

Naše fotosoutěž na téma Barvy podzimu a soutěžní křížovky přitáhly pozornost nových čtenářů. Za poslední dva týdny přibyly desítky nových registrací, a tak jsme se rozhodli novým čtenářům magazín i60 trochu blíže představit. Věříme, že i našim dlohodobě věrným čtenářům bude tento malý průvodce magazínem i60 užitečný.

Přihlášení a registrace

Abyste mohli do magazínu přispívat svými články, diskutovat s ostatními čtenáři a soutěžit, musíte se zaregistrovat. Při vyplňování registračního formuláře doporučujeme vyplnit také adresu, na kterou vám pak posíláme získané ceny v soutěžích. Náš systém je vybaven řadou bezpečnostních prvků tak, aby informace nebyly zneužity zvenčí. Také proto se vám může zdát registrace složitější, kdy dostanete na e-mail hesla, která generuje počítačový systém. Heslo si však můžete ve svém profilu změnit, abyste si jej pro příště zapamatovali.

Při prvním přihlášení by vám měl váš počítač nabídnout možnost zapamatování hesla, tzn., že při druhém otevření portálu i60.cz byste již měli být automaticky přihlášeni. Záleží ovšem na parametrech vašich počítačů, resp. prohlížečů.

Můj profil, moji přátelé

Po přihlášení se vám objeví úplně nahoře na domovské stránce (homepage) vaše jméno a vedle něj záložka Můj profil. Když na ní kliknete, dostanete se do svého profilu, kde můžete jednak změnit své heslo, ale také nahrát svou profilovou fotografii, profil můžete využívat také pro ukládání fotografií do jednotlivých galerií. Především však můžete prostřednictvím svého profilu vkládat své příspěvky, anebo hledat přátele se stejnými zájmy. Na pravé straně profilu je rámeček, ve kterém najdete funkci Moje zájmy. Tam si můžete vyplnit všechny koníčky, které máte rádi. Když pak zvolíte ve stejném rámečku funkci Hledat přátele, objeví se jména registrovaných čtenářů, kteří mají alespoň jeden shodný koníček jako vy. Kohokoliv z nich pak můžete požádat o přátelství a pokud jej schválí, dopisovat si s ním prostřednictvím svého profilu.

Ze svého profilu můžete svým přátelům, známým či rodinným příslušníkům posílat na jejich mail pohlednice zdarma. Na výběr máte fotografie z přírody, ale i přání k svátku, Velikonocům či vánočním svátkům.

Diskuse, chat, líbí/nelíbí

Registrovaní čtenáři také mají možnost komentovat všechny články na webu a diskutovat se čtenáři prostřednictvím chatu. Řada čtenářů se nás ptá, proč se do chatu nemůže zapojit. Je to tím, že nejsou přihlášeni! Teprve po přihlášení se vám objeví příslušný formulář - políčko, pro vyplnění komentáře u článku a také pro napsání diskusního příspěvku v chatu. Stejně tak jen přihlášení mohou vyjadřovat své názory v našem Hyde parku v sekci Líbí/Nelíbí. Nejčastěji se zde čtenáři vyjadřují k politice, ale zajímají nás i vaše názory na náš web, na to, co se děje ve vašem okolí, na cokoliv, co vás v průběhu dne popudí či potěší. Váš názor pak mohou ostatní čtenáři okomentovat souhlasným či nesouhlasným palcem.

Soutěže, zábava

Magazín i60 je tu pro to, aby vám přinášel nejen pěkné a pozitivní články a zajímavé informace, ale také zábavu. Na našem webu můžete luštit křížovky (nyní i soutěžně), hrát hry, navštívit vybrané české rozhledny v sekci Kamera, objevovat nové cyklotrasy, ale i nové knihy (brzy budeme přinášet nové tituly) a také soutěžit. Denně můžete odpovídat na dvojici dotazů v našem vědomostním kvízu a vyhrát tak pěknou knižní cenu, každých 14 dní můžete získat zajímavou výhru v produktových soutěžích. Kromě toho připravujeme pro čtenáře literární soutěže či fotosoutěže. Ještě do konce října bude probíhat fotosoutěž na téma "Barvy podzimu", kde je hlavní cenou zahradní štěpkovač v hodnotě 9200 Kč, který nám do soutěže věnovala společnost Mountfield.

Bezplatné poradny

Potřebujete poradit ve věcech finančních - máte správně vyměřen starobní důchod? Svůj dotaz můžete položit ve finanční poradně. Potřebujete poradit ohledně sporu se sousedem, rodinným příslušníkem či ve svém podnikání? Položte dotaz našim spolupracujícím právníkům. Odborníci v našich poradnách vám odpoví zdarma. Kromě finanční, právní a výživové poradny máme i speciální konopnou poradnu. A připravujeme poradny další.

Tipy na nákup, slevy, pobyty 

Prozatím v rozvoji je sekce "Nákupy". Pracujeme na tom, abychom vám mohli prostřednictvím našeho webu nabídnout zajímavé a cenově dostupné tipy na zájezdy, ale i pobyty v českých penzionech či lázeňských střediscích. Jednáme s partnery o možnostech tištění slevových kuponů, díky kterým budete moci získat zboží či služby za ceny o 10 - 50 % nižší.

Podílejte se na obsahu magazínu i vy!

Magazín i60 můžete připravovat s námi. I vy můžete psát své zážitky, příběhy, tipy na dovolenou či zprávy ze svého okolí na náš portál. V každé rubrice jsou k tomu přizpůsobeny čtenářské rubriky jako Moje cestování, Moje zdraví, Moje bydlení, Moje rodina, Můj příběh, Moje poezie. Naši čtenáři nám již poslali stovky krásných životních příběhů a také nádherných básní. Připojte se k nim i vy!

Za pozornost stojí speciální rubrika Mezi nebem a zemí, o kterou se stará náš čtenář - šaman, léčitel, mystik, mistr reiki a tantry, lektor, masér a průvodce duší Jiří Libánský. A také seriál rozhovorů se zajímavými lidmi s názvem Zpovídání, který připravuje naše čtenářka a básnířka Zuzana Pivcová.

Ceny na závěr

Jako každý týden i dnes jsme vylosovali úspěšné soutěžící ve vědomostním kvízu. Knížní cenu od nás tentokrát získávají Jiřina Valentová a Hana Bittnerová. Vylosovali jsme také vítěze produktové soutěže - telefonní přístroj Gigaset A400 vyhrává: Svatava Páleníková.

Již za dva dny, v úterý 1.10., tedy na Mezinárodní den seniorů, vylosujeme vítěze naší křížovkářské soutěže. Své tajenky už nám poslaly desítky luštitelů a tak pokud máte i vy rádi křížovky, neváhejte, luštěte a posílejte ještě dnes a zítra tajenky 10 křížovek na adresu redakce@i60.cz. Více info o soutěži plné cen najdete zde. Výsledky najdete na homepage magazínu i60 a tradičně ve svém mailu v úterý v podvečer.

Jsme rádi, že jste s námi, protože tato země není jenom pro mladý!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%