Národní divadlo zve
seniory zdarma

Národní divadlo zve
seniory zdarma

30. 9. 2013

Národní divadlo v Praze připravilo pro diváky starší 65 let u příležitosti Mezinárodního dne seniorů speciální nabídku 1+1 vstupenka zdarma. Tuto možnost mohou využít 1. října v pokladnách české první scény a vztahuje se na všechna říjnová představení.

V programu jsou mimo jiné operní inscenace Dvořákova Jakobína či Rusalky, Verdiho Rigoletta nebo Mozartovy Figarovy svatby. Dále činoherní představení Strýček Váňa, Pán z Prasečkova a Radúz a Mahulena. Podobně i baletní inscenace Labutí jezero, Amerikana III a Čarodějův učeň nebo představení Laterny magiky Legendy magické Prahy, Kouzelný cirkus a Casanova.

„Nabídka na Den seniorů platí do vyprodání,“ uvedl mluvčí divadla Tomáš Staněk. V úterý 1. října pořádá Národní divadlo v 17:00 hodin bezplatnou besedu a autogramiádu herečky Luby Skořepové, která v minulém týdnu oslavila devadesátiny. Ve foyeru na 1. galerii historické budovy je přístupná výstava fotografií mapující její bohatý divadelní život.

Podle Staňka nezapomíná česká první scéna na seniory ani v průběhu divadelní sezony. „V rámci předplatného nabízí vždy zvláštní, výhodné abonentní skupiny právě pro ně, a to především v odpoledních termínech. Předplatné se prodává vždy na jaře na celou sezonu a na podzim na půl sezony,“ řekl. Další pravidelnou nabídkou pro diváky starší 65 let jsou vybraná představení každý měsíc, na která mohou senioři zakoupit vstupenky za jednotnou cenu 100 korun. Senioři se rovněž mohou stát členy Klubu přátel činohry. Kromě výrazné slevy na vybrané inscenace se mohou účastnit dopoledních veřejných generálních zkoušek, prohlídek zákulisí a besed s inscenátory.

Národní divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.