Hubnu se Světem zdraví 10: 
Pomáhá mi i moje skleróza

Hubnu se Světem zdraví 10:
Pomáhá mi i moje skleróza

1. 10. 2013

Kontrolní vážení ve Světě zdraví dnes ukázalo stejnou váhu. Přesto jsem byla opět pochválena. Poprvé  jsem  dostala pochvalu i za pitný režim. Pití je nutné, je mi to jasné, ale jak mám pít, když nemám žízeň. Proto na stole pořád stojí láhev s minerálkou a kdykoliv jdu okolo, napiju se. Taky další kilo tuku pryč a místo něj mám svalovinu. Takže je to jasné, víc se hýbu.

Ale já vám prozradím, že víc se hýbu proto, že mám děsnou sklerózu. Musím splnit tři úkoly - dojít na poštu s dopisem, zajít do knihovny a zanést švagrové peníze za vstupenky do divadla. Rychlejší bude objet to vše na kole. Ke sklepu to máme pětatřicet schodů. Sejdu schody dolů, že si  tedy vytáhnu to kolo. Skleróza nechala doma klíče od sklepa. Pětatřicet schodů nahoru, s klíčemi pětatřicet schodů znovu dolů. Odemknu sklep a vytáhnu kolo. Sklerózo, kde máš tu knihu do knihovny? Tak znovu pětatřicet schodů nahoru. Do batohu strčím knihu, batoh na záda. Pětatřicet schodů opět dolů. Poslední kontrola kapes, jestli už mám vše, co potřebuju. Peněženku mám, brýle mám, je to dobré, ale kde mám mobil? To určitě znáte taky. Jestliže má bunda nebo batoh pět kapes, to co hledáte, bude v té poslední. Mobil nemám ani v páté kapse batohu, pětatřicet schodů nahoru. Sundám ze zad batoh a hledám po bytě mobil. Prosím miláčka, aby mě prozvonil. Známá melodie se ozývá opravdu blízko blizoučko, z náprsní kapsy bundy. Zkrátka jsem pako.

Uklidněna, že je mobil na světě, opouštím byt. Pětatřicet schodů dolů. Pro pána krále, kde zas mám ten batoh? Pětatřicet schodů nahoru, najdu odložený batoh, dám na záda, pětatřicet schodů dolů. Ještě mě napadne, jestli mám v peněžence dost peněz. Samozřejmě nemám. Pětatřicet schodů nahoru, do peněženky dám pětistovku, pětatřicet schodů dolů a můžu konečně vyrazit. Nemůžu, zrovna se mi chce na záchod. Pětatřicet schodů nahoru, batoh dolů, bundu dolů a jdu na samotku. Hotovo. Oblíknu bundu, pětatřicet schodů dolů. Kde mám batoh? Pětatřicet schodů nahoru, pětatřicet schodů dolů.

A teď mi řekněte, jestli jste viděli většího sklerotického blbce. Ale každé zlo je k něčemu dobré... A jak je vidět, skleroza mi pomáhá hubnout!

 

Svět zdraví je síť poraden pro trvalé zhubnutí a zdravou výživu. Specialisté Světa zdraví využívají unikátní metodu KNT (Komplexní nutriční typologie), která spočívá v určení typu metabolismu klienta. Podle toho pak určí správný jídelníček, který vede ke snižování nadváhy. Paní Heleny Červenkové se ujala ostravská pobočka Světa zdraví Lifestyle. Její nutriční specialisté budou společně s paní Helenou provádět čtenáře magazínu i60 světem zdravé výživy.
Svět zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.