Největší lyžařská střediska
v Tatrách zdraží skipasy

Největší lyžařská střediska
v Tatrách zdraží skipasy

1. 10. 2013

Největší lyžařská střediska na Slovensku v nadcházející sezoně zdraží skipasy. Zvýšení cen oznámila kromě jiných společnost Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje vleky a lanovky ve Vysokých a Nízkých Tatrách. TMR se podílí i na provozu největšího českého střediska Špindlerův Mlýn v Krkonoších, kde lyžování podraží přibližně o sedm procent - jednodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně přijde na 750 korun.

Lyžování v největším slovenském skiareálu v Jasné pod horou Chopok v Nízkých Tatrách bude stát dospělého v hlavní sezóně na jeden den 35 eur (zhruba 900 korun). Proti loňsku to představuje šestiprocentní zdražení. Cena šestidenní permanentky stoupne o čtyři procenta na 185 eur. Ještě dráž vyjdou skipasy o vánočních a novoročních svátcích. Naopak mimo sezónu budou ceny nižší. Nově budou moci turisté ušetřit, pokud skipas koupí přes internet.

Hlouběji do kapsy budou muset sáhnout také lyžaři, kteří zamíří na svahy v Tatranské Lomnici nebo na Štrbské pleso ve Vysokých Tatrách. V tamních areálech přijde denní skipas na 30 eur oproti loňským 28 eurům. Šestidenní permanentka zdraží až o 13 procent na 156 eur. Navzdory tomu bude levnější než ve velkých alpských střediscích, které ovšem podle odborníků často nabízejí větší možnosti sportovního vyžití.

TMR, která je největším podnikem v cestovním ruchu na Slovensku, zvyšovala ceny ve svých horských střediscích už v minulosti. Společnost to odůvodňuje rozsáhlými investicemi do modernizace. V současnosti TMR buduje novou kabinkovou lanovku v lyžařském areálu v Tatranské Lomnici a sedačkovou lanovku v Jasné.

K mírnému zdražení přistoupí na Slovensku také skiareál Malino Brdo u Ružomberoku na severu země. Naopak ceny na loňské úrovni udrží středisko Park snow na Donovalech na středním Slovensku.

lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.