Šumava má nové rozhledny. 
Lákají zejména teď na podzim

Šumava má nové rozhledny.
Lákají zejména teď na podzim

3. 10. 2013

Turisté mohou při výletech na Šumavu od těchto dnů navštívit na Prachaticku dvě nové rozhledny. Jedna stojí poblíž Trojmezí u Českých Žlebů a druhá se nachází nedaleko Plešného jezera. Šumavský národní park chce do konce letošního roku otevřít ještě jednu vyhlídkovou věž u Volar u soutoku Teplé a Studené Vltavy.

Rozhledna u Trojmezí se nachází u zaniklé osady Kamenná Hlava. Lidé z ní spatří například obec Stožec a především vrcholy Třístoličníku, Plechý nebo Smrčinu. „Za průzračné viditelnosti, což bývá právě na podzim, jsou vidět až 130 kilometrů vzdálené Alpy,“ uvedl vedoucí oddělení marketingu NP Šumava Josef Štemberk.

Druhá vyhlídková věž stojí na turistické trase u Kamenného moře pod Plešným jezerem. Nabídne pohled na Želnavské vrchy s Knížecím stolcem nebo horní část lipenské přehrady začínající u Nové Pece.

Jedná se o třetí a čtvrtou rozhlednu, kterou šumavský park za poslední rok vybudoval. Loni vznikla jedna na Černé hoře u Modravy a před pár měsíci na Zelené hoře u Srní na Klatovsku. „Snažíme se tímto turistům jejich pobyt na Šumavě zpříjemnit a zpestřit,“ řekl ředitel parku Jiří Mánek.

Všechny vyhlídkové věže nechal NP Šumava vyrobit ze dřeva, které mělo původně zetlít v lesích. „Takto jsme jej využili ve prospěch turistů. Náklady na stavbu jsou také tím pádem minimální,“ doplnil Mánek.

naše tipy Šumava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.