V pražské ZOO začne
znovu jezdit lanovka

V pražské ZOO začne
znovu jezdit lanovka

4. 10. 2013

Návštěvníci pražské ZOO se v sobotu budou moci poprvé od červnových povodní svézt lanovkou spojující spodní a horní část zahrady. Od pondělka bude naopak kvůli pravidelné podzimní údržbě přerušen provoz lanové dráhy na Petřín, která se opět rozjede 26. října.

V říjnu bude lanovka v zoologické zahradě jezdit od 9:30 do 17 hodin, v listopadu a prosinci bude provoz ukončen o hodinu dříve. Navíc ji může vedoucí lanové dráhy zastavit v případě nepříznivého počasí. "Jsem rád, že se nám po letošních povodních podařilo lanovou dráhu v ZOO zprovoznit a návštěvníci si opět mohou prohlídku zahrady zpříjemnit svezením se na lanovce," uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Lanovka v zoologické zahradě s jednomístnými sedačkami slouží návštěvníkům od roku 1977. Jde o nejkratší lanovku v Česku a také lanovku s nejmenším převýšením v českých zemích. Šikmá délka lanovky činí 106 metrů, převýšení je 50 metrů a pohybuje se rychlostí tři kilometry za hodinu, což z ní činí též jednu z nejpomalejších.

Od roku 1985 prochází pravidelně dvakrát ročně revizí také lanovka mezi Újezdem a Petřínem. Ještě o víkendu bude v provozu podle letního jízdního řádu v desetiminutových intervalech, ale pak čeká kontrola a údržba nejen všechna technická zařízení, ale také samotné vozy. Ty se navíc dočkají renovace, při níž se vymění skla a madla pro cestující a upraví se sedadla. Provoz lanovky na Petřín bude obnoven 26. října, přičemž od té doby bude jezdit každých 15 minut.

výlet ZOO
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.