Na krkonošské hřebeny můžete stále 
ještě lanovkami. Ale teple se oblečte

Na krkonošské hřebeny můžete stále
ještě lanovkami. Ale teple se oblečte

12. 10. 2013

Turisté v Krkonoších se na hřebeny stále mohou dostat pohodlně několika lanovkami. Ty budou většinou jezdit do konce října, pak je před zimní sezonou čekají odstávky a údržba. Výjimkou je kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu, která bude v listopadu jezdit o víkendech a svátcích.

„Na tuto dobu je zájem turistů stále slušný a odvíjí se od počasí,“ řekl Pavel Cingr ze špindlerovské horské služby. Sněžení, které v pátek zasáhlo západní české hory, do Krkonoš nedorazilo. Lidé by přesto měli pamatovat na teplé oblečení a nezapomenout si vzít s sebou mobilní telefon. „Už se brzy stmívá a kdyby se na túře zdrželi, měli by dát vědět, že jsou v pořádku,“ uvedl Cingr.

Černohorská kabinová lanovka bude turisty vozit denně do neděle 13. října. Potom až do konce listopadu pojede o víkendech, v termínu podzimních prázdnin bude v provozu od 26. října do 3. listopadu. Lanovka z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch jezdí už jen o víkendech, denně pak bude ještě v provozu od 26. října do 3. listopadu.

Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně pojede v neděli 13. října naposledy. Sousední špindlerovská lanovka na Medvědín pojede denně do 30. října. Lanovky z Harrachova na Čertovu horu a z Velké Úpy na Portášky by měly denní provoz ukončit 28. října a 31. října. Lanovka z Herlíkovic na Žalý pravidelný provoz ukončila již 31. srpna.

Nejznámější krkonošská lanovka na Sněžku nejezdí od loňského září kvůli výstavbě nové lanovky. Práce nyní finišují. Na spodním úseku už zkušebně kabinky jezdí, na horním úseku technici montují lano. Veřejnosti by se nová lanovka měla otevřít nejpozději na jaře 2014.

Krkonoše
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.