Foto

Češi loni koupili knihy
za osm miliard korun

15. 10. 2013

Češi si loni koupili knihy za přibližně 8,2 miliardy korun. Je to o miliardu více než v předchozím roce, průměrná cena knihy se přitom nemění, činí poslední tři až čtyři roky 230 až 240 korun. Rozdíl v objemu knižního trhu je částečně způsoben zvýšením DPH na knihy z deseti na 14 procent.

V Česku se podle Svaz českých knihkupců a nakladatelů rozjíždí prodej elektronických knih, letos se jich prodá půl milionu. Loni si Češi koupili 200 tisíc e-knih, to bylo asi 0,35 procenta finančního objemu českého knižního trhu. V roce 2011 se jich prodalo jenom 17 tisíc. Průměrná cena elektronických knih se v ČR dlouhodobě pohybuje kolem 145 korun s DPH, což je asi 62 procent ceny papírové knihy.

Počet všech vydaných titulů byl loni zhruba 16 600, tedy přibližně stejný počet jako v roce 2011. Třemi největšími nakladatelskými subjekty jsou Albatros Media, Euromedia Group a Grada Publishing.

V Česku je přes 600 kamenných knihkupectví se všeobecnou nabídkou a asi 50 prodejen specializovaných. Knihy nabízí i většina hypermarketů.

knihy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.