Foto

Dejte si pozor na sýry
s obsahem salmonely

21. 10. 2013

Státní veterinární správa (SVS) varuje před zásilkou 158 kilogramů sýrů od tuzemského výrobce. Sýry, které byly na trhu nabízeny, obsahovaly bakterie salmonely.

Podle SVS šlo o výrobky Kaškaval mix., Minikoliba mix., Koliba mix., Bunz, Jánošíkův oštěpek 100 g, Jánošíkův oštěpek 28 g, Jánošíkův oštěpek 70 g, Jánošíkův oštěpek na gril 160 g, Jánošíkův oštěpek pikant, Jánošíkův oštěpek uzený. Data spotřeby výrobků se pohybovala v rozmezí od 22. září do 30. října letošního roku. Výrobcem všech uvedených sýrů je firma Milkefekt sídlící v Praze. S výrobcem bylo podle Dubna zahájeno správní řízení o udělení pokuty.

„Pokud některý z uvedených výrobků s příslušným datem spotřeby má někdo doma, udělá nejlépe, když jej vrátí prodejci nebo výrobci,“ uvedl mluvčí SVS Josef Duben.

Střevní bakterie salmonely vyvolávají průjmové onemocnění salmonelózu. Do organismu bakterie pronikají výhradně ústy a vylučují se stolicí, případně močí. Nákaza se přenáší potravinami nebo prostřednictvím nemytých rukou. Salmonely lze zničit dostatečným tepelným zpracováním potraviny.

potraviny salmonela
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.