Vysavač nebo fukar 
uklidí trávník za vás

Vysavač nebo fukar
uklidí trávník za vás

24. 10. 2013

Čarokrásný podzim za oknem dosahuje vrcholu. Listy stromů zvolna opadávají a na trávníku tvoří spolu s větvičkami a pilinami hustou pokrývku. Je čas pustit se do práce.

Listí, piliny vzniklé při přípravě dřeva na zátop, zbytky trávy a větvičky je třeba odstranit, aby na trávníku zbůhdarma nezahnívaly. Každý, kdo vlastní zahradu, ví, jaké to je uklízet hráběmi vrstvu listí spadlého z listnáčů a jiný zahradní odpad. Že se takové namáhavé práci často spojené s bolestí zad chcete letos vyhnout? Nabízí se vysavač nebo fukar – zahradní stroje, které využijete během podzimu, ale i v dalších ročních obdobích.

„Některé vysavače jednoduchou přestavbou změníte ve fukar, kterým například v zimě skvěle odfouknete čerstvou sněhovou pokrývku z přístupové cesty k domu,“ říká specialista na zahradní vysavače a fukary Aleš Mostecký z Mountfieldu. Ideální pro úklid sněhu jsou samozřejmě sněhové frézy. Najdou se však rohové části zahrady a jiná zákoutí, do kterých se s ní jen těžko dostanete. Pak přichází čas zahradního fukaru, jímž prašan ze špatně dostupných částí zahrady jednoduše odfouknete. Hodí se třeba i pro vyfoukání prachu z garáže

Redukce objemu až o 90 %
Zahradní vysavače a fukary oceníte při odklízení listí ze špatně přístupných okrajů u plotu zahrady nebo v místech pod stromy s nižší korunou. Hodí se zkrátka všude tam, kam byste se s hráběmi špatně dostávali.

Pokud uklízíte spadané listí, stačí ho vysát vysavačem. Využít jej pak můžete třeba do kompostu. Oblíbené jsou podle Mosteckého vysavače se speciálním rozmělňovacím zařízením, které redukuje objem listí až o 90 %. Dosahovaná rychlost vzduchu je až 380 km/h nebo průtok až 12 kubíků vzduchu/min. Samotný vak má objem až 53 litrů, takže při úklidu větší plochy nemusíte mít obavy, že by se příliš rychle naplnil.

U některých vysavačů a fukarů naleznete ramenní popruh, pojezdová kolečka na sací hubici, která práci se strojem velice zjednodušují, i antivibrační systém pro účinné tlumení vibrací stroje.  

Mountfield zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.