Remington se svou puškou skončil 
při závodě druhý, jeho výrobek vyhrál

Remington se svou puškou skončil
při závodě druhý, jeho výrobek vyhrál

27. 10. 2013

Jako malý kluk si  Američan Eliphalet Remington hrál v dětství na vojáky a vymýšlel různé zbraně. Tahle klukovská záliba se pak vynálezci Remingtonovi, který se narodil před 220 lety, 28. října 1793, stala povoláním a proslavila ho po celém světě. Když se jako třiadvacetiletý zúčastnil závodů s vlastnoručně vyrobenou mušketou, skončil sice druhý, objednávky na jeho výrobek se ale začaly jen hrnout. Firma Remington se úspěšně rozrůstala a zbraně vyrábí dodnes.

Po smrti Eliphaleta Remingtona v roce 1861 vedení firmy, která se již jmenovala Remington and Sons, převzal jeho syn Philo. S koncem občanské války v USA ale klesla poptávka po zbraních, a tak společnost Remington rozšířila sortiment i na výrobu zemědělských a šicích strojů (od roku 1870).

Když pak v roce 1873 přišel Christopher Latham Sholes z Wisconsinu s návrhem psacího stroje, na který měl patent, Philo Remington se pustil na nové pole. Jeho první model moc úspěšný nebyl, ale Remington No. 2 z roku 1878, s celou řadou vylepšení, zaznamenal velký úspěch. Vynálezem Phila Remingtona je i dodnes používané rozložení klávesnice QWERTY či takzvaný přeřaďovač, dnes známý „shift“.

slavné značky vynálezci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.