V Mělníku není jen zámek a soutok

V Mělníku není jen zámek a soutok

30. 10. 2013

Tak jsme využili státním svátkem prodloužený víkend a krásného počasí babího léta k výletu do našeho oblíbeného Mělníka. Je to město, které stojí za shlédnutí. Nejen pěkný zámek, ale i celé historické centrum včetně malebného náměstí. Protože zámek už známe, tentokrát jsme navštívili v Mělníku muzeum a dětské hřiště. Muzeum bylo možno díky oslavám možnost navštívit za symbolické vstupné 5,- Kč. No nekupte to... A na dětském hřišti byly super houpačky. Kdo by odolal?

Víte, že v Mělníku je muzeum kočárků? A dokonce je to velmi zajímavé muzeum. To by člověk neřekl. Je pár kroků od náměstí. Že je v městském muzeu stálá expozice vinařství je asi známo. Ale je možné si prohlédnout i časově omezené výstavy. Nás zaujala expozice o nejstarším řemesle (není to košíkářství). Vstup je jen pro dospělé. Občanku po nás nikdo ani nechtěl. Viděli jsme tam také výstavu historických modelů vláčků. Mašinky a vagónky jako ty, se kterými jsem si hrál v dětství.

A odpoledne na závěr zámecká cukrárna. Když budete v Mělníku, zajděte si tam na kávičku či nějakou dobrotu. Nejen, že si pochutnáte na jejich dortech vlastní výroby, ale jedinečný je i interier. Především nábytek. Co křeslo, to bohatě vyřezávaný a zlacený trůn. Zážitek. Vedle zámku je kostel s kostnicí v suterénu. Hezky morbidní.

Výlet do Mělníka nebyl dlouhý, ale byl příjemným zakončením víkendu. Cestou jsme ztratili koncovku výfuku ale našel jsem ji v příkopě. Oběd v restauraci U rytíře byl chutný. V muzeu byli úžasně ochotní. Motor šlapal jak hodinky. Celou cestu svítilo sluníčko.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%