Seriál První republika
začne koncem ledna

Seriál První republika
začne koncem ledna

3. 11. 2013

Nový seriál České televize První republika, který se začne vysílat na přelomu ledna a února příštího roku, chce navázat na úspěch retro seriálu Vyprávěj.

Seriál, který bude sledovat období a atmosféru od roku 1918 do roku 1945, nabídne romantický příběh, kdy se milostné vztahy proplétají s odhalováním starého zločinu.

Režisérem První republiky je stejně jako v případě Vyprávěj Biser A. Arichtev. „Ve srovnání s Vyprávěj, kde jsme se spíš dívali na Čechy s humorem a lehkou nadsázkou, je První republika postavená na klasickém romantickém příběhu lásky,“ uvedl Arichtev. Seriál bude sledovat konkrétní osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách, a stěhuje se z venkova do pražského Podolí.

Podle kreativního producenta ČT Jana Šterna a producenta První republiky Filipa Bobiňského má seriál potenciál upoutat i mnohé distributory v zahraničí. „Probíhají úvodní jednání s klienty,“ řekl Bobiňski, který stál také za seriálem Vyprávěj.

Seriál, ve kterém se z herců představí mimo jiné Pavel Kříž, Jan Vlasák či Markéta Plánková, v první sérii nabídne 22 dílů. Vedení televize však nevylučuje, že pokud bude seriál úspěšný, ČT by ráda navázala druhou i třetí sérií. „Vyprávěj byl fenomén a První republika má ambici se stát fenoménem také,“ dodal generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.