Kozačky, či kotníčkové boty?

Kozačky, či kotníčkové boty?

6. 11. 2013

Tohle přetěžké rozhodování zná většina žen. Vlastně všechny, kterým je nad padesát a nemají nohy jako párátka. Otázka nejčastěji zní: hodí se pro ženy vyššího věku vysoké holínky a do nich zastrčené kalhoty? Nebo musí zásadně volit zimní boty kotníčkové, které pěkně klasicky zakrývá nohavice? Odpověď: hodí se úplně všechno, jen s tím musíme umět zacházet.

Nebojme se vysokých kozaček, jaké nosí mladá děvčata. Potíž je jen v tom, že kalhoty k nim musí být co nejužší, ideálně legíny, a kozačky by měly být co možno nejvyšší. Pak je vytvořena pěkná silueta. Pokud nosíme takový ten hybrid mezi kotníčkovými boty a holínkami, něco, co sahá do půlky lýtek a dělá nohy silnější, než ve skutečnosti jsou, a ještě do toho zasuneme kalhoty s klasickou nebo širokou nohavicí, dosáhneme siluety rolnice vracející se z pole.

Obtáhnout nohy těsnými kalhotami si však mohou dovolit jen ženy s velmi zachovalou postavou a také u nich platí, že by úzké kalhoty měly být doplněny dlouhým svetrem nebo dlouhou košilí. Volným svetrem a volnou košilí! Držme se této zásady a naše postava pak nikdy nebude připomínat postavičku Michelina z reklamy na pneumatiky.

Kotníčková jistota

Kotníčkové boty jsou jistota a volí je mnoho starších dam. Výhodou je, že narozdíl od vysokých holínek sedí nohám silnějším, a když jsou sladěny s úzkými klasickými kalhotami, dokážou siluetu prodloužit. Za žádnou cenu si však kotníčkové boty neberme k sukním a šatům. Ano, šílené kreace módních návrhářů někdy tuto kombinaci obsahují, ale jde o výstřelky, které sluší akorát tak patnáctiletým hubeným děvčatům, které si klidně mohou vyrazit v květované volánkové minisukni a kotníčkových šněrovacích botách. Mohou, protože v patnácti je to legrace. V šedesáti jsou kotníčkové boty, punčocháče a klasická sukně do půlky lýtek průšvih. Z nositelky rázem vzniká skříň, zkrátka monstrum a jednou ze záhad současnosti je fakt, že právě tuto kombinaci hodně žen nosí. Sukním bychom se v kombinaci se zimními botami obecně měly spíše vyhýbat, většinou jejich soužití na jednom těle nevypadá dobře. Kdo se sukní a šatů nechce vzdát ani v zimě, měl by je mít co nejdelší a k nim kozačky co nejvyšší, na podpatku. Pak jde o elegantní model. Jinou kombinaci raději nezkoušejme.

Kozačková elegance

Takže sázka na jistotu: Kotníčková bota doplněná úzkými dlouhými kalhotami, ideálně černými či tmavě modrými džínami. Tato kombinace sluší každému věku. Ale pozor, mluvíme o klasickém úzkém střihu, naopak legíny či elastické kalhoty ke kotníčkovým botám na dámě po padesátce dobře nevypadají.

Kdo zvládá podpatky, směle do nich, silueta s nimi je vždycky lepší. Koho nohy trápí, případně mu nedělá dobře pohyb po zledovatělých chodnících, šup do kotníčkových bot pohodlných na nízké a protiskluzové podrážce. A nezapomínejme, raději si pořiďme jedny kvalitní dražší kožené boty než dvoje či troje ze syntetických materiálů, které po jedné zimě vypadají jako by jim bylo deset let. Kožené boty sice našim rozpočtem trochu zamávají, ale vydrží tři, čtyři roky jako nové.

boty móda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%