Shakespearovské slavnosti:
Langmajer jako Richard III.

Shakespearovské slavnosti:
Langmajer jako Richard III.

17. 4. 2012

Drama Richard III. s Jiřím Langmajerem v titulní roli připravují jako hlavní novinku Letní shakespearovské slavnosti. Letos se uskuteční od 26. června do 7. září v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě, ve Zvolenu a poprvé i v Plzni. Předprodej vstupenek na pražská a plzeňská představení začíná 18. dubna v síti Ticketportal.

Napínavý příběh největšího ze všech Shakespearových bídáků zrežíroval a upravil Martin Huba. „Potřeboval svět Richarda, nebo potřeboval Richard svět, aby mohl roztočit ten svůj děsný tanec smrti?“ zamýšlí se Huba nad postavou anglického krále.

Langmajerovi věnoval režisér už před první čtenou zkouškou desítky hodin času, kdy ho na roli připravoval. Svůj text se pak herec učil v autě, na cestách mezi Prahou a Bratislavou, kde s Hubou současně zkoušeli Čechovova Racka. „V posledních měsících jsem takhle najezdil přes 4000 km a díky Richardovi, kterého jsem si za volantem předříkával, mi ty nekonečné jízdy mnohem líp utíkaly. Řítil jsem se po D1 a zároveň jsem byl v londýnském Toweru jako Richard III., vévoda z Glostru,“ říká herec.

Postavu lady Anny si zahraje Klára Issová, zrazeného bratra Clarence ztvární Kamil Halbich. Ve vedlejších rolích se pak představí například Marek Taclík, Simona Postlerová nebo Eva Salzmannová.

Premiéra bude 26. června v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

Více informací o letošním programu, cenách vstupenek a slevách naleznou zájemci na adrese www.shakespeare.cz či www.ticketportal.cz.

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.