Zdraví prospěšné teplo z infrasauny

Zdraví prospěšné teplo z infrasauny

8. 11. 2013

Klasickou finskou saunu zná asi každý. Typická dřevěná místnost, kamínka rozpálená do ruda, pára stoupající z polévaných saunových kamenů, březové metličky... A pro někoho nepřekonatelné horko. Tak velké, že se do sauny ani neodváží vkročit.  Touha prohřát se je však velká a tak člověk hledá alternativu. Již několik let existuje – jmenuje se infrasauna.

V infrasauně vám bude příjemně..

Infrasauna funguje na principu infračerveného záření. Můžeme vám to vysvětlit na samotném slunci, které vyzařuje UV záření. Když přejdeme z chladnějšího prostředí na sluníčko, začne nám být horko a potíme se. Tak je tomu i v případě infrasauny s tím rozdílem, že infračervené záření v této sauně není škodlivé a je 100% bezpečné. Infrasauna tedy obsahuje infračervené paprsky, které jsou bezpečné a díky nim se pak z našeho těla vyloučí až 3x více škodlivých látek, než při pobytu v klasické sauně. Navíc je v klasické sauně mnohem více dusno, protože teplota se zde pohybuje okolo 100 °C. Některým jedincům může být pobyt v tak horkém prostředí až nepříjemný. Kdežto v infrasauně je teplota kolem 30 – 60 °C, a proto se v ní lépe dýchá a je vhodná i pro zdravotně rizikové osoby – kardiaky a seniory.

Sestavit infrasaunu je velmi jednoduché

Infrasauny se dnes vyrábějí v několika velikostech a vybírat můžete i podle vzhledu. Sestavení infrasauny je velmi jednoduché a dá se zvládnout ve dvou lidech zhruba za půl hodiny. Od prodejce dostanete  díly, které se jen spojí k sobě, propojí se topidla s ovládací jednotkou a tím je celá  stavba hotova. Infrasauna se zapojuje do klasické 230V zásuvky.

Umístit jej můžete kamkoliv

Infrasaunu můžete v bytě, na chatě či chalupě umístit kamkoliv – do koupelny, ložnice, chodby či obyvacího pokoje. Záleží jen na vás, kde si místo pro infrasaunu uděláte. Jediné omezení je v umístění sauny do prostor, kde teplota klesá pod 5°C – tam umístit infrasaunu nemůžete.

Proč se vlastně saunovat?

Léčebné účinky infrasaun mají velký vliv na lidské tělo, které je dennodenně obětí našeho stresu, shonu a malého prostoru pro relaxaci. Odpočinek a relaxace by měl patřit mezi nejdůležitější aspekty dnešního životního stylu. Infračervené záření má mnoho účinných léčebných vlivů, které ovlivňují a odstraňují nejen naši bolest a stres, ale také další nepříjemné vlivy hektického života Mezi nejznámější účinky infrasauny patří: zmírňování bolesti zad, artritidy, posilování imunitního systému, pomáhá léčit ekzém a lupenku, podporuje krevní oběh, prohřívá studené končetiny a celé tělo, což nejvíce ocení právě senioři.

A budu na infrasaunu mít?

Dříve byly infrasauny drahé a nákladné zařízení. Marimex, známý prodejce bazénů a bazénové techniky, před několika lety rozpoutal revoluci v saunování. Představil domácí infrasauny  a podařilo se mu snížit ceny infrasaun natolik, že si je teď může dovolit opravdu každý. Infrasauny v eshopu Marimex začínají již na 12.990 Kč. Infrasaunu si můžete pořídit i na splátky. Na infrasauny se můžete přijít podívat i do showroomu v Praze 4 Libuši, kde Marimex otevřel největší sauna centrum v Evropě.

bydlení
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.