Plné křivky nejsou problém. Naopak

Plné křivky nejsou problém. Naopak

15. 11. 2013

Mnohé silnější či starší ženy teď mají v obchodech dojem, že snad vešly do oddělení s oblečením pro panenky. Vše je malé, úzké, krátké. Prodavačky říkají: "Ano, velikosti nad 42  jsme měly, ale ty jsou vždy hned pryč." Že se větší velikosti okamžitě vyprodají, to vám řekne každá. A tak většina žen řeší stále stejnou otázku: Proč výrobci a nákupčí oblečení nedodávají více větších velikostí? Řeší to šedesátnice, padesátnice, ale i třicátnice, které nejsou štíhlé. Stejný problém znala i Lenka Mixová. Zkusila podnikat právě v tomto oboru a založila eshop s názvem Plné křivky. Takže teď už ženám umí poradit, čeho se nebát, když mají plné tvary.

Také se vám zdálo nepochopitelné, proč v českých obchodech není dostatek pěkného oblečení pro silnější ženy?

Ano. Prvotní myšlenka otevřít obchod s oděvy pro plnoštíhlé ženy vznikla při nákupech s kamarádkou, která má velikost 54. Nemohla na sebe sehnat žádné pěkné šaty. Po průzkumu českých e-shopů i kamenných obchodů jsem došla k závěru, že vkusné a zároveň šik oblečení navržené přímo pro plné křivky plnoštíhlých žen u nás není příliš dostupné. A tak vznikl eshop Plnekrivky.cz. Nejmenší velikostí, kterou prodáváme, je 44. Vsadili jsme na šaty, topy, tuniky, kalhoty, sukně, ale i svetry a saka až do velikosti 60. V současné době prodáváme oděvy značky IGIGI od návrhářky Yuliye Raquel z USA, ale zároveň spolupracujeme s mladými českými návrháři a chystáme novou kolekci z české produkce.

Jaké jsou podle vás zásady, jakými by se žena plnějších tvarů při výběru oblečení měla řídit?

Věřím, že každá žena zná své přednosti, i takzvané problémové partie. Jednoduchou zásadou je respektovat obojí a vyhledávat oblečení vhodné pro svou postavu. Vyhýbala bych se volnému, zbytečně většímu oblečení.

Jak to? Právě to silnější ženy nebo ty s některými nedokonalými částmi postavy velmi často preferují, ne?

Jeho účelem je všechno schovat, ale přitom plnoštíhlou ženu udělá opticky ještě objemnější. Máte problém s partií bříška, zadečku či stehen? Volte šaty se sukní do áčka, s jemným řasením v oblasti bříška, šaty s pásem pod prsy, které zvýrazní pas.

Čeho se nebát, když je ženě přes padesát a je silnější?

Nevidím důvod, proč by se čtyřicetiletá, padesátiletá, šedesátiletá i starší plnoštíhlá žena měla schovávat ve volných kusech oblečení. Rozhodně  by se neměla bát vyzdvihnout své přednosti. Máte pěkně znatelnou linii pasu a větší poprsí? Pak si zkuste pořídit šaty s překříženým živůtkem a vsazeným pásem pod prsy, které zvýrazní váš pas a poprsí pozvednou. Nebojte se nosit vzory, květinové či různé kombinace. Vzory hrajou pro vás, protože dokážou opticky zamaskovat nedokonalosti.

Ale nedělají právě vzory plnoštíhlé ženy ještě silnější?

Důležité jsou různé záševky či rafinované sklady na těch správných místech. Dokonce ani horizontální proužky nejsou tabu, když plonštíhlá žena ví, jak je nosit. Je spousta způsobů, jak vyzdvihnout své přednosti a nemuset nosit beztvaré pytle.

Jak se podle vás oblékají plnoštíhlé Češky, ať už ty mladší či starší, ve srovnání s ženami v jiných zemích? Třeba konkrétně v Americe, odkud oblečení dovážíte?

Všeobecně, co si tak všímám, jsou plnoštíhlé Češky v oblékání trošku konzervativnější. Zčásti je to způsobeno nedostatečnou nabídkou, ale možná se i bojí ukázat, co je na nich hezké. Proto jsem ráda, že se značka IGIGI  specializuje na módu navrženou a ušitou pouze pro plnoštíhlé ženy. Modely jsou šité v USA, látky, střihy a návrhy berou v potaz plné křivky zákaznic. Navíc jsou v limitovaném počtu, takže nehrozí, že by žena potkala na ulici jinou stejně oblečenou ženu. Pokaždé je úžasně osvěžující, když vidím na ulici sebevědomou plnoštíhlou dámu oblečenou do šatů lichotících její postavě.



Modelky na fotografiích e-shopu plnekrivky.cz jsou sice mladšího věku, to však neznamená, že v obchodě nenajdou vhodné oděvy právě i ženy v seniorském věku.

móda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%