Prababička byla milenkou vašeho 
pradědečka. Co s tím uděláme?

Prababička byla milenkou vašeho
pradědečka. Co s tím uděláme?

14. 11. 2013

Byla to tehdy před 65 lety, 14. listopadu 1948, pro Británii velká událost. Pozdější britské královně Alžbětě II. a jejímu manželovi princi Philipovi se narodil syn Charles. Jakožto prvorozený potomek královského páru je princ Charles potenciálním dědicem trůnu. Dosud se však korunovace nedočkal, a v dubnu 2011 dokonce překonal dosavadní rekord britské monarchie v délce čekání na tuto událost.

Charles, jemuž náleží titul princ waleský, se jako historicky první člen královské rodiny vzdal privilegia neplatit daně a začal přispívat do státní pokladny. Konzervativní tradice ale narušuje i jinak, například svou dlouholetou podporou biofarmaření.

Povahou spíše klidný muž s typicky britským smyslem pro humor se podle všeho výborně doplňuje se svou druhou manželkou a dlouholetou láskou Camillou. Tato temperamentní žena ho poprvé oslovila už v mládí na zápase v pólu legendární větou: „Moje prababička byla milenkou vašeho pradědečka – co s tím uděláme?“

Princ Charles Philip Arthur George se narodil v Buckinghamském paláci v centru Londýna. Coby příslušníkovi královského rodu se mu dostalo vzdělání na prestižních soukromých školách v Británii a Austrálii. Poté, co na univerzitě v Cambridgi získal titul bakaláře umění, vstoupil do pětileté služby u námořnictva.

 

Pohádková svatba, nevydařené manželství,
ostře sledovaný rozvod a tragická tečka...

Princ Charles se v roce 1981 oženil s Dianou Spencerovou. Pohádková svatba, kterou v přímém přenosu sledovaly miliony lidí po celém světě, však páru štěstí nepřinesla. Manželství, z něhož vzešli dva potomci – princové William a Henry, se počátkem 90. let rozpadlo a v srpnu 1996 bylo oficiálně rozvedeno. Po tragické smrti princezny Diany přestal Charles před veřejností skrývat svůj dlouholetý blízký vztah s Camillou Parkerovou Bowlesovou, kterou si v dubnu 2005 vzal za manželku.

královská rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.