ČSA obnoví linku
Praha - Bratislava

ČSA obnoví linku
Praha - Bratislava

15. 11. 2013

České aerolinie v prosinci po více než dvou letech obnoví lety z Prahy do Bratislavy. Dopravce ze začátku nabídne šest zpátečních spojů týdně, od března příštího roku bude mezi oběma metropolemi provozovat s výjimkou soboty dva lety denně. Po příletu do Bratislavy budou stroje ČSA pokračovat v letu na nové lince ze slovenské metropole do Košic.

„ČSA je pro nás dlouholetým partnerem a jsme rádi, že tuto linku provozují právě ony. Věříme, že se spolupráce bude rozvíjet i ohledně dalších destinací," uvedl šéf bratislavského letiště Ivan Trhlík.

Spoje z Prahy do Bratislavy obnoví ČSA 11. prosince, na lety nasadí vrtulové stroje ATR. Na lince budou aerolinky provozovat po dvou zpátečních linkách v pondělí, ve středu a v pátek. Nabídku letů rozšíří na jaře příštího roku. ČSA současně zavedou letecké spojení mezi Bratislavou a Košicemi, na které nasadí stroje z obnovené mezinárodní linky.

„Slovensko je pro České aerolinie tradiční a přirozený trh, na kterém bychom chtěli být v budoucnu aktivnější. V současnosti můžeme cestujícím na Slovensku nabídnout produkty, po nichž se poptávka zvyšuje, ale které na trhu chybějí. To je hlavní důvod otevření nových spojení Českých aerolinií na Slovensku,“ doplnil výkonný ředitel ČSA pro obchod a marketing Josef Sinčák.

Na trase mezi Bratislavou a Košicemi nebudou mít ČSA konkurenci. Slovenský letecký dopravce Danube Wings totiž oznámil, že koncem toho měsíce po čtyřech letech zruší pravidelné lety mezi dvěma největšími městy na Slovensku. Tento krok společnost odůvodnila tím, že nedokázala přilákat dostatek cestujících, kteří by za letenku zaplatili cenu odpovídající nákladům na provoz linky.

Bratislavské letiště M. R. Štefánika je dlouhodobě ve stínu blízkého vídeňského letiště, které využívá i mnoho Slováků. Bratislava nemá přímé letecké spojení s řadou metropolí. ČSA přestaly létat mezi Prahou a Bratislavou v létě roku 2011. Aerolinky tehdy nabízely přímé spojení z Bratislavy do šesti destinací, tyto lety ovšem v témže roce zrušily.

doprava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...