Nová rada odborníků: Jezte ořechy! 
Budete zdravější a dokonce i hubenější

Nová rada odborníků: Jezte ořechy!
Budete zdravější a dokonce i hubenější

21. 11. 2013

Pravidelné pojídání ořechů snižuje pravděpodobnost úmrtí nejen na rakovinu či onemocnění srdce, ale i z jiných přirozených příčin. Vyplývá to ze zřejmě dosud nejrozsáhlejší vědecké studie na dané téma.

Harvardští výzkumníci po tři desetiletí sledovali na 119 tisíc mužů a žen, aby zjistili, že u každodenního konzumenta ořechů je pravděpodobnost úmrtí během zkoumaného období o 20 procent nižší, než u zatvrzelého odpůrce pojídání ořechů. Riziko úmrtí snižuje i méně častá konzumace ořechů.

U lidí, kteří si ořechy dopřáli sedmkrát do týdne, klesalo riziko úmrtí na onemocnění srdce o 29 procent a riziko úmrtí na rakovinu o 11 procent v porovnání s lidmi, kteří ořechy vůbec nejedli.

Zdraví prospěšnými se ukázaly ořechy vlašské i oříšky arašídové a pistáciové, jakož i mandle a další tři druhy ořechů. Výzkumníci nepřihlíželi k tomu, zda ořechy byly praženy, soleny či jinak upraveny, anebo pojídány v surovém stavu.

Jako bonus k pojídání ořechů lze vnímat další poznatek. Všeobecně se myslí, že zvýšená konzumace ořechů vede ke ztloustnutí. Naše výsledky však ukazují pravý opak, ujistila doktorka Ying Baová, která výzkum vedla.

Zdravá strava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.