Český slavík Karel Gott opět
vymazal mladší konkurenci

Český slavík Karel Gott opět
vymazal mladší konkurenci

24. 11. 2013

Českým slavíkem se letos stal zpěvák Karel Gott. Při 48. ročníku tradiční ankety se z prvenství radoval již po osmatřicáté, poprvé zvítězil ve druhém ročníku ankety v roce 1963. Slavnostního předávání se však kvůli zahraničnímu turné osobně nezúčastnil.

V dalších kategoriích zvítězila Lucie Bílá a nově skupina Kryštof. Výsledky byly oznámeny v pražské Státní opeře. Moderátorem večera byl Jan Kraus.

Gott, který získal celkem 33 044 hlasů, se stal také absolutním vítězem soutěže a držitelem titulu Zlatý slavík. „Jsem pyšný na tuto sbírku a děkuji za přízeň. Slibuji, že příští rok udělám maximum pro to, abych byl s vámi,“ vzkázal z videozáznamu divákům vítěz, který měl koncert ve Stuttgartu.

Loňský překvapivý šampion Tomáš Klus skončil mezi zpěváky druhý, třetí místo získal Richard Krajčo. Šestici zpěváků, kteří v anketě získali nejvíce hlasů, doplňují ještě Vojtěch Dyk, Michal David a Dalibor Janda.

Převzetí ceny se nezúčastnili ani členové kapely Kryštof, kteří končili své turné v Kutné Hoře. „Umístění je pro nás zavazující,“ vzkázal ve videopozdravu Richard Krajčo. Na druhém místě se umístila kapela Kabát, loni první, a třetí jsou Chinaski. Do šestice s největším množstvím hlasů se zařadily ještě skupiny Nightwork, Olympic a Divokej Bill.

Vítězství v kategorii zpěvaček obhájila Lucie Bílá, již po sedmé v řadě a celkově po šestnácté. Na druhé příčce skončila Lucie Vondráčková a třetí Aneta Langerová. Mezi šestici nejlepších zpěvaček se dostala ještě Monika Absolonová, Anna K. a Ewa Farna.

Největší počet Zlatých a Českých slavíků v historii ankety získal Karel Gott. Má jich 38. V kategorii zpěvaček drží prvenství Lucie Bílá s 16 slavíky, druhá je Hana Zagorová, která jich získala devět.

 

Český slavík za rok 2013
Absolutní slavík - Karel Gott
Kategorie zpěváků:
1. místo - Karel Gott
2. místo - Tomáš Klus
3. místo - Richard Krajčo
Kategorie zpěvaček:
1. místo - Lucie Bílá
2. místo - Lucie Vondráčková
3. místo - Aneta Langerová
Kategorie hudebních skupin:
1. místo - Kryštof
2. místo - Kabát
3. místo - Chinaski

Český slavík Karel Gott
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%