Marie Rottrová vydala Čas motýlů,
nové album s texty Jaromíra Nohavici

Marie Rottrová vydala Čas motýlů,
nové album s texty Jaromíra Nohavici

25. 11. 2013

Stále populární Marie Rottrová pokřtila album Čas motýlů, které je výběrem jejích písní s texty Jaromíra Nohavici. Album je nazvané podle nejstarší vydané nahrávky otextované pro ostravskou zpěvačku Nohavicou v roce 1974. S nápadem oslovit tehdy neznámého písničkáře přišli hudebníci ze skupiny Flamingo, s níž Rottrová vystupovala. 

Psát pro ni texty je radost

Krásné bylo, že Marie dala písničku Čas motýlů na své album. Taková černá velká deska byla v té době posvátná věc a můj text se na ní objevil poprvé. Hrozně jsem si to užil a v novinách jsem hledal o textu v recenzích nějakou zmínku. Nenašel jsem nic kromě Honzy Rejžka, který v recenzi na desku o textu psal jako o nezvalovské poetice, řekl kmotr nového alba Jaromír Nohavica s tím, že psát texty pro Rottrovou byla velká radost, protože ona ví, o čem zpívá.

Jarek Nohavica mi psal texty, které se od sebe obsahem dost lišily. Řekla bych, že si na mně odzkoušel všelicos. Třeba nostalgický text u Čaje o páté, milostný Buď mou nadějí, hravý jako je v písničce Lakomá, hádavý Běž si! i sexy Dívka, která spí jen tak. A všechny ty písničky se mi zpívaly výborně, v každé jsem se našla, podotkla Rottrová, která 13. listopadu oslavila dvaasedmdesáté narozeniny.

Vždy zpívá Lásko, voníš deštěm

V 80. letech Nohavica pro Rottrovou otextoval i několik převzatých skladeb. Nejslavnější se stala Lásko, voníš deštěm od Black Sabbath.

Od jejího vzniku ji zpívám na všech koncertech, kdybych ji vynechala, fanoušci by mi to asi neodpustili. Ozzy Osbourne u nás několikrát koncertoval, ale tuto písničku, v originále She´s gone, nikdy nezazpíval. Já se směju, že je asi pro něj těžká. Ani nevím, jestli tuší, že je u nás tak populární, sdělila Rottrová.

Překvapivý návrat na scénu

Před dvěma lety Rottrová oznámila, že přestane koncertovat. Nečekaně však na letošní rok připravila šest vánočních koncertů za doprovodu orchestru Septet Plus. Na koncertech v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě, Olomouci a Českých Budějovicích vystoupí umělkyně přezdívaná Lady soul mezi 2. až 17. prosincem s dětským sborem Coro Picollo, zpěvačkou Elis a dalšími hosty. Najednou se mi začalo stýskat a s vidinou dlouhých zimních večerů jsem dospěla k tomu, že si udělám radost a uspořádám pár vánočních koncertů, vysvětlila zpěvačka.

Předloni byla Rottrová, která za svou kariéru nazpívala přes šest set písniček, Akademií populární hudby uvedena do Síně slávy. U příležitosti jejích 70. narozenin vyšla velká kolekce se všemi jejími alby. Něčeho takového se v Česku zatím dočkal pouze Karel Gott. Její hlas se objevil i na soundtracku k filmu Alois Nebel.

hudba zpěvačka
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.