Kdy si hraje celá rodina?
Jistě, přece o Vánocích

Kdy si hraje celá rodina?
Jistě, přece o Vánocích

30. 11. 2013

Vánoční čas je obdobím rodinných setkání, ke kterým tradičně patří i hraní společenských her. Lidé se navštěvují a bez rozdílu věku usedají ke stolním hrám, které navzdory počítačovému věku stále patří k nejoblíbenějším.

„Právě o Vánocích si lidé hrají nejvíce z celého roku,“ uvádí jednatelka firmy Dino Toys, Margareta Šlemínová, a dodává, že ideální příležitostí pro hry jsou nejen vánoční svátky, ale silvestrovská noc.  Ostatně společenské hry jsou stálice mezi vánočními dárky.

Pokud člověk přemýšlí nad vánočním dárkem, který by potěšil celou rodinu, měl by vyzkoušet některou z klasických společenských her. „O Vánocích se sejde celá rodina, kde má každý samozřejmě rozdílné zájmy. Společenské hry jsou proto skvělým prostředkem, jak najít společnou řeč a rodinné vztahy prohloubit,“ potvrzuje Šlemínová.

Když se řekne společenská hra, většina lidí si představí například Člověče, nezlob se, nebo Dámu. Na českém trhu je ale pestrá nabídka her, které si užije celá rodina. „Naprostou klasikou jsou Dostihy a Sázky, které patří k českým Vánocům již téměř třicet let,“ upřesňuje Šlemínová a doplňuje, že Dostihy a Sázky jsou českým fenoménem.

Na trhu jsou k dispozici ale i hry určené pro nejmenší, u kterých jsou oblíbené motivy Krtečka. Ty mohou využít rodiče či prarodiče jako vhodný dárek. K dostání je například Moje první hra s velkou dřevěnou figurkou, klasické pexeso s Krtečkem, nebo i dětské karetní karty. „Děti často upřednostňují hry s motivy svých oblíbených pohádkových postav. Kromě českého Krtečka to jsou i postavičky z produkce Walt Disney, těm je věnována česká novinka Champion, která v dětech rozvíjí schopnost odhadu, koordinace a soustředění, a zároveň si u ní užijí spoustu legrace,“ vysvětluje Šlemínová.

Ani dospělí však o zábavu nepřijdou. Margareta Šlemínová doporučuje některou z netradičních her pro dospělé: „Silvestrovskou noc si lidé mohou zábavně zavzpomínat na své teenagerovské období a zahrát si hru Flaška v novém provedení. Cílem hry je přijít z flámu živý a zdravý jako první.“

hry Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.