Což takhle Vánoce u moře?
Počet milců exotiky přibývá

Což takhle Vánoce u moře?
Počet milců exotiky přibývá

29. 11. 2013

Exotika láká. Čím dál více Čechů chce trávit Vánoce na exotické dovolené, dříve spíše rostla poptávka po silvestrovských pobytech v tropických destinacích. Velká část exotických zájezdů v závěru roku je již vyprodaná. Oslabení koruny se do cen last minute zájezdů na zimu zatím nepromítlo. 

"Oproti předchozím rokům dále posiluje zájem trávit v exotice i Vánoce. Zatímco ještě před čtyřmi až pěti lety byl zájem výhradně o Silvestra, poslední roky roste počet klientů, kteří před vánočním shonem utíkají pod palmy," řekl marketingový ředitel Exim tours Stanislav Zíma.

Dobře se podle cestovních kanceláří prodávají i egyptská letoviska. "Zájezdy do Egypta na Silvestra jsou vyprodané. Klienti jako alternativu volí Kapverdské a Kanárské ostrovy," poznamenal marketingový ředitel CK Čedok Tomáš Brejcha.

Prodej exotických zájezdů s pobytem v období Vánoc a Silvestra podle serveru Zajezdy.cz meziročně narostl o 11 procent. Největší zájem je o Seychely, Thajsko, Maledivy, Tanzánii a Kapverdské ostrovy. Menší potom o Dominikánskou republiku, Spojené arabské emiráty a Mauricius.

"Ceny na linkových letech počítáme dle aktuálního kurzu, protože letenky kupujeme pro klienty v reálném čase. Kurz je pro nás a zprostředkovaně i pro klienty teď méně výhodný, na druhou stranu pozitivně pro klienty působí last minute slevy, takže ceny jsou přibližně stejné, jako byly v loňském roce. Nepředpokládáme, že exotika kvůli kurzu podraží," uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Na pravidelných leteckých linkách je nyní již velmi obtížné sehnat letenky do exotických destinací za výhodnější cenu. Podle cestovní agentury Invia.cz je největší míra vyprodanosti na Vánoce a Silvestra u pobytů na Maledivách, kde je dostupných pouze 15 procent pobytů z původní nabídky.

Loni vycestovalo do exotických zemí přibližně 145 tisíc Čechů, vyplývá z údajů poradenské společnosti Mag Consulting. Nejnavštěvovanější destinací bylo Thajsko. Zatímco v roce 2012 navštívilo Thajsko asi 33 tisíc Čechů, letos by jich mělo být okolo 40 tisíc. Druhou nejoblíbenější exotickou destinací Čechů byla loni Kuba, kam zavítalo 16 000 turistů z České republiky. Třetí místo potom obsadila Dominikánská republika (13 000).

exotika Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.