Háčkovaní sněhuláčci

Háčkovaní sněhuláčci

10. 12. 2013

Jednoduchá ozdůbka na vánoční stromeček, který dokáže vyrobit každý, kdo umí háčkovat krátké a dlouhé sloupky. Na stromečku vypadají moc hezky.

Začneme na 6 řetízkových ok, která spojíme do kroužku. Do kroužku uháčkujeme 16 dlouhých sloupků. V další řadě uháčkujeme do každého dlouhého sloupku 2 krátké sloupky  - máme na konci řady tedy 32 krátkých sloupků. Pak pokračujeme 4 řady dokola stále krátké sloupky.

V dalších řadách (ujímáme) háčkujeme krátké sloupky s tím, že vynecháváme vždy každé 3. oko předešlé řady tak dlouho, až nám zůstane 12 krátkých sloupků. Vytvořil se nám takový pytlíček. V další řadě háčkujeme do každého krátkého sloupku 2 dlouhé sloupky, na konci řady máme 24 dlouhých sloupků.

Pak vezmeme vatu a pytlíček vycpeme, vytvoří se nám kulička. V dalších 4 řadách háčkujeme krátké sloupky a pak zas vynecháváme (ujímáme) každý 3. krátký sloupek, až nám zůstane 12 krátkých sloupků. Máme další kuličku, kterou zas vycpeme vatou. Navážeme si jinou barvu příze a pokračujeme (čepičkou). Zase háčkujeme do krátkých sloupků po 2 dlouhých sloupcích, na konci řady máme 24 dlouhých sloupků. To bude lem čepičky, který ohneme a vrátíme se 3 řetízkovými oky zpět do předchozí řady, mezi každé dva dlouhé sloupky podpíchnutím uháčkujeme 12 krátkých sloupků, ukáčkujeme 3 řady dokola a pak zas ujímáme vynecháním každého 3. oka otvor v čepičce vycpeme vatou, uzavřeme a uháčkujeme 20 řetízkových ok, které spojíme na vršku čepičky. Vznikne oko na zavěšení sněhuláčka. Nalepíme nebo vyšijeme korálky.

Budeme potřebovat přízu SNĚHURKA, háček 2.5, vatu, barevné stužky, korálky, lepidlo Herkules. Nafotila jsem i postup, který napoví.

 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.