ČT uvede nový detektivní
seriál Případy 1. oddělení

ČT uvede nový detektivní
seriál Případy 1. oddělení

11. 12. 2013

Česká televize od ledna uvede nový detektivní seriál Případy 1. oddělení. V hlavním rolích kriminalistů se objeví mimo jiné Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Miroslav Vladyka a Filip Blažek. Věnovat se budou skutečným případům, které v minulých letech řešilo pražské oddělení vražd a jejichž aktéři mají své předobrazy v každodenní realitě.

"Zárukou toho, že seriál nefabuluje, nepřekrucuje a děj 'nešustí papírem', je především fakt, že za scénářem stojí šéf pražské 'mordparty' Josef Mareš spolu s novinářem Janem Malindou," uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich. Žánr detektivního seriálu je podle něj mezi českými diváky oblíben, a proto ČT reaguje hned několika seriáli tohoto žánru. Z poslední doby je to například Cirkus Bukowsky nebo československý projekt Kriminálka Staré město.

Seriál Případy 1. oddělení se inspiruje čtrnácti skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. Jednotlivé epizody se inspirují i mediálně známými kauzami. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, nebo vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice.

Režiséry seriálu jsou Dan Wlodarczyk a Peter Bebjak, kteří společně pracovali například na seriálu Kriminálka Anděl, který odvysílala televize Nova.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...