Nechte pracovat sněhovou frézu

Nechte pracovat sněhovou frézu

15. 12. 2013

Že nemáte dost sil na obtížné odklízení sněhu z chodníku, přístupové cesty nebo třeba vjezdu do garáže? Žádný strach. Lopatu a hrablo ponechte letos v koutě a nechte pracovat stroj na úklid sněhu – sněhovou frézu. Velký výběr kvalitních sněhových fréz za skvělé ceny nabízí společnost Mountfield. Ta také poskytla jednu ze svých fréz magazínu i60 do naší nové zimní soutěže, kterou najdete zde.

Při pohledu z okna na zasněženou krajinu či padající vločky sníh potěší a vyvolá úsměv. Během nezbytného odhazování však většinou dává pěkně zabrat. Přicházíme totiž nejen o fyzické síly, ale i drahocenný čas.  

Nejedná se přitom o žádnou novotu. Sněhová fréza je dnes už součástí vybavení většiny rodinných domů i a pořizují si ji i obyvatelé sídlišť. „Jednostupňové modely jsou určeny na odklízení čerstvého sněhu z krátkých chodníků se zpevněným povrchem, dvoustupňové frézy pak doslova ukrajují hutný, přemrzlý a udusaný sníh z libovolných povrchů,“ říká specialista na sněhové frézy ze společnosti Mountfield.

Při výběru si dejte na čas
Za rozumnou cenu si dnes už můžete vybrat opravdu kvalitní stroj, který poznáte podle několika základních prvků a vlastností. Na co se tedy při nákupu zaměřit? 
Při výběru věnujte pozornost umístění řadicí páky. Ta by měla být na hlavním ovládacím panelu – tedy snadno přístupná. Bunkr frézy se při silném zatlačení oběma rukama nesmí prohnout. Máte pak jistotu, že při odhazování sněhu nepraskne ani v případě najetí do silně zledovatělého sněhu např. s rampouchy. Lopatky šneku se při stlačení směrem k sobě nesmí pohnout ani překřížit. Nezapomeňte si v prodejně zkusit kličkou či joystickem natočit odhozový komín – mělo by to jít rychle a zcela snadno. Pokud fréza pochází z USA nebo z Japonska, máte jistotu, že se jedná o kvalitní stroj.

Sněhová fréza je snadno ovladatelná a pohyb s ní není těžký, takže s ní běžně pracují i drobné ženy. Její ovládání navíc ještě usnadní systém AutoTurn, pro snadné otáčení stroje v rozsahu 360 stupňů, či FreeWheel, pro zatočení s frézou na místě při zatáčení i couvání díky dočasnému odpojení pohonu jednoho či obou kol, je-li jimi daný model vybaven. 

Sněhová fréza ušetří čas, práce s ní neunaví a chodník či přístupová cesta bude dokonale vyčištěná. Zbyde vám více času na příjemné chvilky v teple domova i zimní radovánky.

Mountfield sníh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.