Nejchytřejší Čech
míří na obrazovky

Nejchytřejší Čech
míří na obrazovky

12. 12. 2013

České televize bude od jara vysílat soutěž Nejchytřejší Čech. Jejích 24 finalistů vzejde z konkurzů, které se budou v Praze, Ostravě, Brně a Plzni konat od ledna. Vítěz získá kromě titulu milion korun. Moderátorem pořadu bude Roman Šmucler, jeho sekundantem v roli "pouličního vědce" se stane herec Jiří Havelka.

"Není podstatné, jste-li muž nebo žena, kolik vám je let, odkud pocházíte a zda umíte tančit nebo zpívat. Ani není podstatné, jaké máte dokončené vzdělání. A není ani rozhodující, jaké máte IQ. Důležité je, jak dokážete využívat svůj mozek," uvedl kreativní producent Michal Reitler. Předmětem soutěže nejsou podle něj znalosti, ale míra bystrosti a schopnost rychlého úsudku. "Jde o velký test komplexní inteligence, kterého se může zúčastnit jednoduše každý," podotkl vedoucí projektu Aleš Ulm.

Pět sobotních večerů budou mít diváci možnost sledovat souboj 24 finalistů, kteří budou soupeřit o postup do šestého, finálového večera. Tam bude pět nejlepších. "Nehrajeme o sympatie nebo hlasy diváků, důležité jsou body, které získá každý soutěžící jen a jen sám za sebe, vlastní hlavou," řekl Reitler. Havelka v roli "pouličního vědce" bude na příkladech mezi lidmi v terénu ukazovat, jak lze mozek někdy ošálit.

Nejchytřejší Čech vychází z formátu, který v letech 2011 až 2012 vysílala německá ARD. Letos se objevil na obrazovce prvního programu britské BBC.

Zapojit do soutěže se mohou i televizní diváci, budou moci svést u obrazovek souboj například o to, kdo je nejchytřejší u nich doma. Na internetových stránkách www.nejchytrejsi-cech.cz pak najdou i mnoho dalších informací, včetně nejrůznějších testů.

Česká televize Nejchytřejší Čech soutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...