Nejjedovatější hadi
světa budou v Plzni

Nejjedovatější hadi
světa budou v Plzni

14. 12. 2013

Novou expozici s desítkou nejjedovatějších hadů světa otevře příští rok plzeňská zoologická zahrada. „Atraktivní expozice si vyžádá mimořádná opatření a několikanásobné jištění terárií pro bezpečnost chovatelů i návštěvníků,“ potvrdil ředitel zahrady Jiří Trávníček.

Z prudce jedovatých hadů zatím zoo chová zmiji gabunskou v africkém nočním pavilonu a chřestýše. Nová kolekce by podle Trávníčka měla pro návštěvníky být pořádnou dávkou adrenalinu. „V nových biotopových teráriích představíme nejjedovatější hady z celého světa. Budou tu největší jedovatí hadi na světě – kobry královské, chřestýši, plivající kobry, chřestýšovci pralesní, mamby černé, mamby zelené,“ popsal Trávníček, pro něhož je chov hadů i celoživotním soukromým koníčkem.

Plazi, kteří dokážou usmrtit člověka během několika minut, budou umístěni v tropickém pavilonu, který je nejstarším v celé ZOO. Projekt včetně složitého jištění je už připraven. Tři chovatele, kteří se budou o nebezpečné hady starat, poslala zoologická zahrada do Švédska na školení ke společnosti, jež profesionálně cvičí lidi z celého světa pro chov jedovatých živočichů.

hadi ZOO
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.