Foto

Originální vánoční dárek?
Co třeba historický bazar

14. 12. 2013

Většinu vánočních dárků si lidé sice vybírají v nákupních centrech či internetových obchodech, existují však i jiné možnosti, jak pořídit originální překvapení pod stromeček. Stovky lidí například zamířily na vánoční historický bazar v Moravském zemském muzeu v Brně. Zájemce o nové, avšak netuctové dárky zase o víkendu láká trh nezávislé módy na Stadionu v Kounicově ulici.

Vánoční bazar se v Dietrichsteinském paláci koná potřetí, zájem o něj každoročně stoupá. Tentokrát se lidé před začátkem tísnili ve frontě na schodech a hned po otevření sálu začali důkladně zkoumat letošní nabídku. Objevit mohli třeba psací stroj značky Mercedes, kabelky z hadí a krokodýlí kůže, bižuterii, hračky, sklo, keramiku, oděvy, obrazy a mnoho drobností ze sklepů, půd a zapomenutých šuplíků.

„Oslovili jsme veřejnost, aby lidé naším prostřednictvím nabídli k prodeji věci, které již doma nepotřebují a o kterých se domnívají, že by mohly udělat radost, že by mohly být zajímavým vánočním dárkem,“ popsala náměstkyně ředitele muzea Eva Pánková. Věci zařazené do prodeje musejí být starší než 20 let – a také by měly mít určitou historickou hodnotu.

Úplně jiný sortiment pro výběr originálního vánočního dárku skýtá Factory Fashion Market na Stadionu. „Své výrobky tam nabídne přibližně 50 českých a slovenských návrhářů,“ sdělila Kateřina Hanko Pletichová z brněnské módní značky Lovemusic.

Zájemci mohou vybírat z elegantních oděvů, módních doplňků, bytového designu i oblečení pro děti. Zajímavostí je třeba produkce návrhářek, které si pod značkou FMS - Folklor moderní Slovácko pohrávají s tradičními ornamenty. Trh doplňuje také hudební produkce a kulturní program.

Před Vánoci lze koupi dárku spojit s příspěvkem na dobrou věc. Například Nadační fond Campianus, který buduje nové varhany v brněnském jezuitském kostele, umožňuje zájemcům adoptovat některou z 3483 píšťal, a stát se tak navždy kmotrem jednoho tónu královského nástroje. Ceny se pohybují od 500 do 3000 korun.

vánoční dárky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.