Příležitosti roku 2014

Příležitosti roku 2014

29. 12. 2013

Dáváte si novoroční předsevzetí? A víte, že 1. ledna 2014 máte dvojnásobnou šanci? Mám dobrou zprávu pro všechny. Pro vás, kdo si žádné předsevzetí nedáváte, i pro ty, kdo máte dobrou vůli a chuť něco změnit.

Především chci všem popřát do nového roku, ať vás nemine to nejlepší, co vás čeká. A k tomu přidávám malý dárek. Ale ještě než se tak stane, tak hledám vhodná přísloví, či lidová moudra pro NOVÝ začátek. Některá si pěkně protiřečí, například „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“ kontra  „Ráno moudřejší večera." Některá se dokonce stala předlohou pro nové pohádky na dobrou noc pro děti. A jedno jsem našla upravené pro lenochy: „Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra budeš mít volno!“ Ale nakonec zůstávám u toho neznámějšího: „Jak na Nový rok, tak po celý rok“ a hned vám prozradím proč. 

Lunární cyklus a jeho vliv na organismus může pro mnohé znít záhadně, ale vězte, že odnepaměti lidé věděli, že jednotlivé fáze Měsíce ovlivňují nejen počasí, ale i úrodu, hojení ran či dokonce růst vlasů. Nám bude stačit, když si připomeneme, že známe 4 měsíční fáze. A každá fáze má svůj specifický vliv na člověka. Rozlišujeme fáze Měsíce podle toho jak „velkou“ část Měsíce ozařuje Slunce a jak to vidíme ze Země.

1. čtvrt - Měsíc má tvar do písmene D, to znamená, že Měsíc dorůstá. Doroste v Úplněk - kouká na nás osvětlenou stranou a pak začne couvat, tj. 2.čtvrt a má tvar písmene C až „zmizí“ zcela a nachází se  v NOVu - tmavý Měsíc /k nám je otočen neosvětlenou stranou/

Fáze NOVOLUNÍ je pro nás, červíčky na Zemi, příhodné období pro NOVÉ začátky. Přináší novou energie, která povzbuzuje naši vůli něco pozitivního začít a vydržet. Zkrátka a dobře je to příhodné období pro nové předsevzetí... 

1. ledna 2014 je nejen Nový rok, ale také první novoluní. A tak vám všem přeji, aby rok 2014 byl pro všechny výzvou k něčemu novému, pozitivnímu, o čem sníte, po čem toužíte, co si plánujete uskutečnit, změnit, zlepšit nebo upevnit. A když se to nepovede hned 1. ledna, což je mnohdy náročné, mrkněte na tabulku níže, kolik šancí vám rok 2014 připravil.

Tabulka NOVoluní v roce 2014:

LEDEN

1.

 12.14 hod

LEDEN

30.

 22.39 hod

BŘEZEN

1.

 9.00 hod

DUBEN

29.

 8.04 hod

KVĚTEN

28.

 20.40 hod

ČERVEN

27.

 10.09 hod

ČERVENEC

27.

 00.42 hod

SRPEN

25.

 16.13 hod

ZÁŘÍ

24.

 08.14 hod

ŘÍJEN

23.

 1.42 hod

LISTOPAD

22.

 13.32 hod

PROSINEC

22.

 02.36 hod

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.