Můj fígl: rychle vykynuté těsto

Můj fígl: rychle vykynuté těsto

26. 12. 2013

Čas vánoční je většinou časem věčného spěchu. Rychle uvařit, upéct cukroví nebo vánočky. Ale právě vánočky chtějí čas, myslím čas vykynutí. Osvědčila se mi,,kynárna" v podobě el. trouby. Zapnu troubu na několik minut, aby se vyhřála jen na teplotu 30-35 stupňů. Vypnu a těsto přikryté utěrkou vložím do trouby. Dvířka trouby nechám malinko přiotevřená. Těsto kyne před očima a ani nemusím dělat kvásek. Dávám kvasnice hned do těsta a zadělám vlahým mlékem. Upletené vánočky nepotírám hned, ale až po vykynutí, aby těsto mohlo kynout. Potírám je až těsně před pečením.

Dobrou chuť.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie
TÉMATA
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milada Salajková
Nebo vložit do nezapnuté mikrovlnky. Nakyne během 15minut. Proč? To nevím, ale mám vyzkoušeno. Bylo to v pořadu Prostřeno.