Výlet do Bojnic

Výlet do Bojnic

31. 12. 2013

Zhruba v polovině listopadu jsme využili nabídku slevového portálu a zakoupili jsme si třídenní pobyt v Bojnicích pro 2 osoby. Protože jsme si výlet za hranice všedních dnů chtěli co nejvíce užít, rozhodli jsme se pro cestu vlakem a nikoli autem. Cesta do Prievidze byla vcelku příjemná i když trvala, včetně čekací doby při přestupování, cca 8 hodin.

Již za zastávkou Nováky byla z vlaku vidět v dálce dominanta - Bojnický zámek. Po příjezdu a ubytování v Bojnicích jsme se vydali do nedalekých lázní, kde jsou termální koupele. Ve venkovním bazénu jsme si trochu zaplavali, ale více jsme využili vodních masáží, které byly velice příjemné. Po zhruba 45 minutách jsme přešli do vnitřního bazénu, v němž byla voda teplá více jak 38° C. Nádherné prohřátí celého těla a příjemné uvolnění, trvající asi 15 minut. Po kratší procházce jsme z okna viděli ve tmě nádherně osvětlený zámek a těšili se na zítřek na jeho prohlídku.

Druhý den nás přivítal slunečným a - na tuto dobu - docela teplým počasím. Před samotným otevřením zámku jsme měli dostatek času , prohlédnout si ho ze všech stran a je opravdu velkolepý. Zámecký interiér nás rovněž uchvátil. Vše ze dřeva, nádherně vyřezávané, včetně okenic, zárubní dveří, obložení stěn a stropů. Příjemná a ochotná průvodkyně, která nás zasvěceně informovala o majitelích a vybavení zámku. Přízemí a dvě patra různých komnat, výhled z věže, prohlídka sklepní hrobky, v níž má katafalk nejen poslední majitel zámku gróf Pálffy, který nechal zámek zrekonstruovat a ani se dokončení nedožil. A nakonec návštěva sklepení, kde končí studna a v němž jsou travertinové jeskyně, protože celý zámek stojí na travertinové skále.

Po skončení prohlídky jsme konstatovali, že zámek je vskutku impozantní a nádherný po všech stránkách a jeho návštěvu bychom každému mohli pouze doporučit.

Jirka ze Žižkaperka

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.