Silvestrovské vlaky na Kubovu 
Huť: letos, ale třeba i za rok

Silvestrovské vlaky na Kubovu
Huť: letos, ale třeba i za rok

31. 12. 2013

Z Vimperku na Kubovu Huť jezdí zvláštní Silvestrovský vlak. Stifterův pošumavský železniční spolek tam dnes spolu s Českými drahami vypraví čtyři spoje. Prvním už vyrazilo asi šest set lidí. Všechny loni přepravily na tři tisíce cestujících, řekl na nádraží předseda spolku Roman Hajník. Železniční nadšenci tradici založili před čtrnácti lety. Během těch uplynulých třinácti ročníků se s námi cestující podívali mezi piráty, na Divoký západ i Blízký východ, prožili pohádku i horor, přenesli se do středověku i budoucnosti a zažili mnoho dalších neopakovatelných zážitků, zavzpomínal Hajník.

Vražda v Orient expresu

Ani letos pořadatelé tradici neporušili, jízdy tam a zpět s podtextem Vražda v Orient expresu se nesou v duchu detektivním, plném logiky, dedukce, kriminalistického štěstí i tvrdé práce malých šedých buněk. Cestující se dnes ve vlaku setkávají s poručíkem Columbem i s jeho záhadnou manželkou, zaposlouchají se do zvuků houslí Sherlocka Holmese nebo posedí v Hospodě Na Mýtince s inspektorem Trachtou. Cestou šumavskou krajinou sledují vyšetřování záhadné vraždy. Do rolí známých i méně známých postav se převtělili členové Divadelního spolku Bouček a skupiny historického šermu z Vimperku.

Poslední vlak vyjede z Vimperku dnes ve 13:46 a do Kubovy Hutě dorazí ve 14:17. V nejvýše položené železniční stanici v Čechách čeká na cestující občerstvení, prohlídka techniky Horské služby, úřadovny vlakové pošty a pojízdná pohádková kancelář. Zájemci si mohou zakoupit upomínkové předměty, odeslat novoroční přání i získat speciální silvestrovská razítka.

S hudebním doprovodem

Někteří lidé se od vlaku vydali na silvestrovský výstup na vrchol Boubína. I tam mají pro ně pořadatelé připraveny pamětní certifikáty, pohledy a razítko. Na vimperském nádraží je sice avizované sněhové hřiště, ale z přemrzlého a sypkého sněhu nelze letos tvořit žádná díla. Bývaly doby, kdy ho tam leželo i 160 centimetrů, letos je ho velmi málo.

Poslední vlak se vrací do Vimperka v 15:15. O hudební doprovod ve vlacích se letos starají hned dvě kapely. Jízdné zůstalo beze změny, za zpáteční jízdenku Vimperk – Kubova Huť a zpět zaplatí dospělí 50 korun. Ti, kdo tenhle výlet letos nestihli, mohou s příjemnou jízdou počítat i v závěru roku 2014.


naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.