Novoroční předsevzetí: více pohybu

Novoroční předsevzetí: více pohybu

3. 1. 2014

Na chatu jsem veřejně deklaroval své novoroční předsevzetí, že budu denně cvičit. Je třetího ledna, cvičil jsem dva dny a řeknu vám, je to dost velká nuda. Sklapovačky a zvedání nohou mě fakt moc nebaví, ale ještě to nevzdávám. Věřím, že se najde někdo, kdo mi poradí, jak se každý den přemoci, ale hlavně, jak si udělat cvičení zábavnější. Než se tak stane, budu, s dovolením, prokládat monotónní cvičení sportem, přesněji, aktivním pohybem.

Předkládám první důkaz mého dnešního sportovního odpoledne - dnes jsme byli s rodinkou bruslit v nedalekých Černošicích. Učím se bruslit společně s mými malými dcerkami, a tak chvílemi podpírám já je a chvílemi ony mně (střízlivého samozřejmě). Myslím, že bruslení může být docela zábava, tedy pokud to člověku jde. Ale jistě je mnohem zábavnější bruslení na zamrzlém rybníku, než v přeplněné hale, kde kolem vás sviští desítky lidí. Když jsem dnes upadl, málem mi nějaký šikula přejel bruslí prsty. To by bylo škoda, špatně by se mi bušilo do klávesnice...

Po bruslení jsem ještě vyrazil na hodinku badmintonu. Tento sport, který zažívá v posledních třech letech nebývalý rozmach, je ideální i pro seniorský věk. Sice také vyžaduje dost pohybu, ale na rozdíl třeba od squashe je daleko bezpečnější a řekl bych přátelštější. Stačí si jen tak pinkat přes síť, ale je možné si to se soupeřem rozdat i pěkně zostra. Mimochodem, věděli jste, že právě při badmintonu dosáhne míček v době úderu raketou nejvyšší rychlost? Rekord je kolem 320 km v hodině, badminton je rychlejší než tenis, squash či dokonce golf. Tedy jen tu první vteřinu, pak se míček či košík krásně zpomalí a doplachtí zrovna na vaši raketu. Doporučuji. Vybavení je cenově dostupné a totéž platí i o pronájmu kurtu, je nejmíň o třetinu až čtvrtinu levnější než kurt tenisový.

A co vy, sportujete? Napiště ná vaše zkušenosti se sportováním či cvičením.

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.