Hledá se zima. Pošlete snímek,
jenž nám ji alespoň připomene

Hledá se zima. Pošlete snímek,
jenž nám ji alespoň připomene

6. 1. 2014

Kam se poděla zima? Přes svátky i na Silvestra sedm či osm stupňů, po sněhu ani památky a i na horách aby jej člověk pohledal. Kde jsou ony nádherné zimní scenérie a pohádkové detaily české zimy? A protože ani v příštích dnech její příchod nehrozí, pojďme si tedy aspoň připomenout, jak má pořádná zima vypadat.

Dvě nové soutěže

Magazín i60 proto vyhlašuje novou fotosoutěž Hledá se zima. Posílejte nám vaše starší či archivní snímky, jak má správná zima vypadat, případně nafoťte nové, které ji přes teplé počasí přece jen trochu připomínají. Jako obvykle, soutěže se může zúčastnit každý přihlášený (registrovaný čtenář) magazínu i60. Podmínkou soutěže je opět doprovodný popisek fotografie – je tedy nutné do příslušného políčka při vkládání fotky napsat i její popisek: co snímek zachycuje a kde ji autor pořídil. Každý soutěžící může do soutěže vložit prostřednictvím formuláře na stránce soutěže celkem pět fotografií.

Pět vítězných snímků vybere porota složená ze zástupců redakce i60. Posuzovat se bude nejen kvalita snímků, ale právě i její popisek. Porota bude vybírat snímky, které v době trvání soutěže získají od čtenářů více než 30 hlasů. Hlasy mohou jednotlivým snímkům přiřazovat i nepřihlášení čtenáři, z jedné I.P. adresy – tedy z jednoho počítače – je možné dát celkem pět hlasů. Nová fotosoutěž končí 31.1.2014 v 23.59 hodin a vítězové budou vyhlášeni 2.2.2014 ve večerních hodinách.

Pokud zrovna nefotíte, napište nám svůj krátký příběh do literární soutěže na téma Moje drsná zima, v němž vzpomenete na svůj zážitek ze zimy zcela opačné, než je ta letošní. Příspěvek vkládejte do rubriky Můj příběh přes váš osobní (Můj) profil. Příspěvky, které v titulku označíte slovem ZIMA, budeme průběžně publikovat a ty vítězné vyhlásíme ve stejné době jako u fotosoutěže.

A na co se mohou těšit vítězové? Například na telefonní bezdrátový přístroj Gigaset, unikátní edici dosud nevydaných písní Evy Olmerové – CS Legenda, CD s knihou Karla Čapka Zahradníkův rok, kterou namluvil Josef Somr, sbírku básní Šedesát odstínů lásky či pleťovou masku Mary Kay.

Můj fígl: vyhlášení vítězů

Dnes také vyvrcholila čtenářská soutěž Můj fígl, kterou jsme vyhlásili před dvěma měsíci. Její podstatou bylo seznámit čtenáře s originálním a praktickým řešením nejrůznějších problémů a situací. Ještě před vánočními svátky redakce vybrala šest finalistů – Jitku Chodorovou, Růženu Antlovou, Zuzanu Pivcovou, Marii Novotnou, Jindřišku Dvořákovou a Miroslava Štorcha, kterým následně posílali své hlasy čtenáři. Po novém roce se pak finalisté dohodli s redakcí na tom, že o vítězi rozhodnou sami finalisté. Ti dostali k dispozici 5 hlasů, které následně mohli jakýmkoliv způsobem rozdělit svým soupeřům. A jak to nakonec všechno dopadlo?

Nejvíce hlasů od svých soupeřů (celkem třináct) a hlavní cenu – přístroj Sodastream – získala paní Jindřiška Dvořáková. Její fígl s názvem „Převýchova myšek po moravsku“ si můžete přečíst zde. Gratulujeme vítězce i finalistům a děkujeme všem čtenářům, kteří se soutěže zúčastnili. Dobrých nápadů není nikdy dost, a proto budeme rádi, když své fígly budete posílat dál. Třeba právě váš fígl může pomoci ostatním čtenářům!

A závěrem nám dovolte vyhlásit vítěze vědomostního kvízu pro 36. týden. Stali se jimi Lenka Hejduková a Libor Petr.

Vážení čtenáři, těšíme se na vaše fotografie i příběhy, přejeme vám vše nejlepší do nového roku a vězte: Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři i60.cz soutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...