Zemřela herečka
Věra Tichánková

Zemřela herečka
Věra Tichánková

9. 1. 2014

Divadelní a filmová herečka Věra Tichánková zemřela ve věku 93 let. Manželka herce Jana Skopečka strávila dlouhou dobu v sanatoriu a prodělala těžký zápal plic. "Jsem z toho zdrcený," řekl Skopeček.

V roce 2003 získala Tichánková, známá i z mnoha filmových a televizních rolí, cenu Thálie za celoživotní mistrovství v činohře. Stála před více než půl stoletím u zrodu Divadla S. K. Neumanna v Libni (dnes Divadla pod Palmovkou) a zůstala mu po celý život věrná. Jiné angažmá měla Tichánková jen v prvních čtyřech poválečných letech, která po absolvování pražské konzervatoře a propuštění z nacistického vězení strávila v Horáckém divadle v Jihlavě.

V Libni vytvořila zejména pod vedením režisérů Jaroslava Dudka, Václava Lohniského a Evžena Sokolovského spoustu komediálních i charakterních rolí. Má za sebou i desítky postav filmových a televizních - v 90. letech například v nováckém seriálu Hospoda, známá je i jako Heřmanka ze seriálu Byli jednou dva písaři nebo "Černá kronika" z komedie Ať žijí duchové! Hostovala rovněž v roli Babičky v inscenaci Lucerna, kterou uváděla Divadelní společnost Josefa Dvořáka.

herci úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...