ČT zahajuje vysílání
seriálu První republika

ČT zahajuje vysílání
seriálu První republika

16. 1. 2014

Česká televize zahájí v pátek vysílání výpravného seriálu První republika. Dvaadvacetidílná série nabídne příběh rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do pražského Podolí. S dílem zasazeným do let 1918 až 1945 chce Česká televize navázat na úspěch svého retro seriálu Vyprávěj.

"První republika nechce historickou dobu idealizovat, ani ji nevnímáme jako období, kdy naše země jen vzkvétala. Sledujeme jak životy bohatých, tak i prostředí chudých, a to bez zbytečné nostalgie. Vyprávíme příběh velké lásky jedné ženy mezi dvěma bratry, osudy rodiny Valentů a řešíme vraždu, která se kdysi dávno v rodině stala," uvedl producent Filip Bobiňski.

První republika má být bohatým, výpravným seriálem, pro který bylo vyrobeno přes 2700 kostýmů. Dobovou atmosféru má podpořit i množství triků, které například pomohly oživit prvorepublikové pražské Podolí. Režisérem seriálů je Biser A. Arichtev, který stojí za 104dílným seriálem Vyprávěj. Tvůrci se podle svých slov ale inspirovali i díly jako Sňatky z rozumu nebo Panství Downton.

V dvaadvacetidílné sérii se objeví víc než dvě stovky herců a patnáct set komparzistů. "Oříškem pro nás bylo zejména obsazení postavy Vladimíra, majitele módního salonu, legionáře a amatérského detektiva. Nakonec jsme se rozhodli pro slovenskou hvězdu Jána Koleníka," uvedl producent. Vedle Koleníka si v seriálu zahraje i jeho slovenská kolegyně Zdena Studénková, a to v roli Boženy Škvorové, ženy, která pochází z nižší vrstvy a do nejvyšších sfér společnosti se vypracovala díky vlastní píli.

V dalších rolích diváci uvidí Jana Vlasáka, Janu Štepánkovou, Markétu Plánkovou, Jiřího Vyorálka, Radka Holuba, Viktora Dvořáka, Roberta Urbana, Pavla Kříže, Taťjánu Medveckou, Tomáše Töpfera, Veroniku Novou, Veroniku Freimanovou nebo Jana Hrušínského.

Seriál v první sérii nabídne 22 dílů. Generální ředitel ČT Petr Dvořák ale při představení novinky loni v listopadu nevyloučil, že pokud bude seriál úspěšný, mohla by navázat i druhá a třetí série. Kromě sledovanosti bude televize mimo jiné hodnotit i úspěšnost seriálu na mezinárodních festivalech.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...